r
Nosalty Logó

Herukkatorttu - finn gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Herukkatorttu - finn gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 751 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3003 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 264 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 751 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    139.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.8 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1436 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1354 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    952 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 3003 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olvasztott margarint keverjük habosra a cukorral és a tojásokkal.
  2. Keverjük hozzá a további szárazanyagokat: lisztet, keményítőt, sütőport, vaníliás cukrot.
  3. Végül adjuk hozzá a tejszínt.
  4. Kivajazott, morzsázott tortaformába öntjük a keveréket, rászórjuk a gyümölcsötés készresütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6184
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 21.

Ajánló

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újabb finn recept, amit szintén a családnál tanultam. Sokszor a gyerekek is segítettek, így ha már nem tudtam mivel lekötni őket, maradt a sütés :D. Az eredeti recept szerint a süti ribizlivel készül, de ez is ízlés szerint variálható. Nekem a két fotón az egyik szilvás (ezt megszórtam fahéjjal is), a másik eper/áfonya/málna fagyasztott gyümölcskeverékkel készült. Abszolút pozitívum, hogy napokig puha marad a tésztája!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...