r
Nosalty Logó

Hentesborda csemege uborkával sülve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Hentesborda csemege uborkával sülve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1303 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 326 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2071.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1355 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    585.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1303 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk, ételízesítővel és borssal összekeverjük, és a hűtőben állni hagyjuk. (Ha lehet, egy éjszakán át.)
  2. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk a zúzott fokhagymával együtt.
  3. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig sütjük.
  4. Rászórjuk a fűszereket, összekeverjük, felöntjük az uborka levével, és 2-3 darabokra vágott uborkát is teszünk bele. (Az uborka nagyságától függően, de kb. a harmadát.)
  5. Majdnem készre főzzük, de az utolsó 10 percben beletesszük a maradék uborkát is csíkokra vágva. Ahogy fogy a leve, vörösborral pótoljuk. A végén jó sűrű szaftja legyen!
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 27940
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 19.

Ajánló

Mi galuskával szeretjük a legjobban.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor először olvastam el a receptet, kicsit kételkedtem az eredményben, a sok ecetes uborka miatt, de a receptet kedves ismerőstől kaptam, aki szerint fantasztikusan finom, így aztán kipróbáltam, és azóta ez az egyik legkedvesebb pörköltszerű ételünk. Számtalanszor készítettem már a családnak, barátoknak, és mindenki csak dícsérte. Pikáns, nem savanyú, pörköltszerű étel, de csak annyi pirospaprika kell bele, hogy ne legyen sápadt a színe. Az elkészítés folyamatáról 10 képet itt találtok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...