r
Nosalty Logó

Házi sajtos rakott zöldségek

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Házi sajtos rakott zöldségek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1963 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1186.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    3780 micro
  • β-karotin
    6702 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    1601 micro
Összesen 492 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4744.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    2517 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    1424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    904.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3073 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    15119 micro
  • β-karotin
    26809 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    6403 micro
Összesen 1963 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    475 micro
  • β-karotin
    843 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    904 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először 2 liter házitejből házisajtot (paneer) készítünk: feltesszük forrni a tejet, közben belekeverünk 2 kiskanál kurkumát és 2 kiskanál sót.
  2. Amikor a tej felforrt, beleteszünk 3 tk citromsavat, egyet keverünk rajta, majd a tűzről levéve hagyjuk állni pár percet.
  3. Konyharuhával bélelt szitán átöntjük a kicsapatott tejet, így a kész házisajt a konyharuhában marad. A savót leöntjük.
  4. A szitában lévő sajtra nehezéket teszünk, egy órát állni hagyjuk, amíg szépen kicsepeg belőle a maradék savó. Ezután akár 1-2 napig hűtőben is tárolhatjuk. Az állaga kemény, könnyen vágható, és ami a legfontosabb: süthető!
  5. A házisajtot felkockázzuk, 3 dkg vajon megpirítjuk. A cukkinit és a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük, vagy elektromos párolóval 15 perc alatt puhára pároljuk.
  6. A bébirépáról és a kukoricáról egy szita segítségével leszűrjük a levét.
  7. Kivajazunk egy közepes méretű tepsit, és belekeverjük a lecsepegtetett kukoricát, bébirépát, a megfőtt/párolt cukkinit, krumplit, valamint a megpirított házisajtot.
  8. 1 ek olajba beletesszük az 1 tk fekete mustármagot, lefedjük (fontos, különben kipattog az edényből a mustármag), és feltesszük a tűzre.
  9. Kb 2 perc alatt kipattog a mustármag, ekkor a tűzről levéve hozzákeverjük a többi fűszert: 1 tk római köményt, 1 tk garam masalát, 1 tk őrölt fahéjt, valamint 2 tk sót.
  10. Hozzáteszünk egy kicsi sűrített paradicsomot, összekeverjük a fűszerekkel, visszatesszük a tűzre.
  11. Hozzáadunk 1,5 dl vizet, és kb 10 percig fűzzük, hogy a paradicsomszósz jól átvegye a fűszerek ízét.
  12. Ha elkészült, hozzákeverjük a zöldségekhez.
  13. Előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14753
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az indiai fűszerek, a magyar polcokon fellelhető zöldségek és a pirított házisajt tökéletes kombinációja! Tipp: főtt bulgurral tálalom, de rizzsel is finom. Sőt, magában is tökéletes egytálétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek