r
Nosalty Logó

Házi sajtos rakott zöldségek

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Házi sajtos rakott zöldségek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1963 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1186.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    3780 micro
  • β-karotin
    6702 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    1601 micro
Összesen 492 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4744.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    2517 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    1424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    904.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3073 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    15119 micro
  • β-karotin
    26809 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    6403 micro
Összesen 1963 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    475 micro
  • β-karotin
    843 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    904 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először 2 liter házitejből házisajtot (paneer) készítünk: feltesszük forrni a tejet, közben belekeverünk 2 kiskanál kurkumát és 2 kiskanál sót.
  2. Amikor a tej felforrt, beleteszünk 3 tk citromsavat, egyet keverünk rajta, majd a tűzről levéve hagyjuk állni pár percet.
  3. Konyharuhával bélelt szitán átöntjük a kicsapatott tejet, így a kész házisajt a konyharuhában marad. A savót leöntjük.
  4. A szitában lévő sajtra nehezéket teszünk, egy órát állni hagyjuk, amíg szépen kicsepeg belőle a maradék savó. Ezután akár 1-2 napig hűtőben is tárolhatjuk. Az állaga kemény, könnyen vágható, és ami a legfontosabb: süthető!
  5. A házisajtot felkockázzuk, 3 dkg vajon megpirítjuk. A cukkinit és a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük, vagy elektromos párolóval 15 perc alatt puhára pároljuk.
  6. A bébirépáról és a kukoricáról egy szita segítségével leszűrjük a levét.
  7. Kivajazunk egy közepes méretű tepsit, és belekeverjük a lecsepegtetett kukoricát, bébirépát, a megfőtt/párolt cukkinit, krumplit, valamint a megpirított házisajtot.
  8. 1 ek olajba beletesszük az 1 tk fekete mustármagot, lefedjük (fontos, különben kipattog az edényből a mustármag), és feltesszük a tűzre.
  9. Kb 2 perc alatt kipattog a mustármag, ekkor a tűzről levéve hozzákeverjük a többi fűszert: 1 tk római köményt, 1 tk garam masalát, 1 tk őrölt fahéjt, valamint 2 tk sót.
  10. Hozzáteszünk egy kicsi sűrített paradicsomot, összekeverjük a fűszerekkel, visszatesszük a tűzre.
  11. Hozzáadunk 1,5 dl vizet, és kb 10 percig fűzzük, hogy a paradicsomszósz jól átvegye a fűszerek ízét.
  12. Ha elkészült, hozzákeverjük a zöldségekhez.
  13. Előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14753
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az indiai fűszerek, a magyar polcokon fellelhető zöldségek és a pirított házisajt tökéletes kombinációja! Tipp: főtt bulgurral tálalom, de rizzsel is finom. Sőt, magában is tökéletes egytálétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...