Házi sajtos rakott zöldségek
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
100g bébirépa35 kcal
-
35g csemegekukorica30 kcal
-
50g cukkini8 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
500g tej280 kcal
-
21 kcal
-
1g mustármag3 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g citromsav0 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
492
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
400g bébirépa140 kcal
-
140g csemegekukorica120 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
2000g tej1120 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
2g mustármag10 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
2g garam masala0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g citromsav0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1963
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
12.6g bébirépa4 kcal
-
4.4g csemegekukorica4 kcal
-
6.3g cukkini1 kcal
-
9.4g burgonya5 kcal
-
62.9g tej35 kcal
-
3.1g sűrített paradicsom3 kcal
-
0.1g mustármag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0.1g garam masala0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g citromsav0 kcal
-
0.9g vaj7 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
61
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1186.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 629 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 356 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 226.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 768 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 3780 micro
-
β-karotin 6702 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 7191 micro
-
Lut-zea 1601 micro
Összesen
492
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 79.1 g
Zsír
-
Összesen 76.7 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4744.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 2517 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 544 mg
-
Nátrium 1424 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 203.9 g
-
Cukor 127 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 904.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3073 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 262 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 15119 micro
-
β-karotin 26809 micro
-
β-crypt 161 micro
-
Likopin 28764 micro
-
Lut-zea 6403 micro
Összesen
1963
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 475 micro
-
β-karotin 843 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 904 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
61
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db cukkini
-
3 közepes db burgonya
-
100 g sűrített paradicsom
-
1 teáskanál római kömény
-
1 teáskanál garam masala
-
2 tk kurkuma
-
3 teáskanál citromsav
-
3 dkg vaj
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Először 2 liter házitejből házisajtot (paneer) készítünk: feltesszük forrni a tejet, közben belekeverünk 2 kiskanál kurkumát és 2 kiskanál sót.
- Amikor a tej felforrt, beleteszünk 3 tk citromsavat, egyet keverünk rajta, majd a tűzről levéve hagyjuk állni pár percet.
- Konyharuhával bélelt szitán átöntjük a kicsapatott tejet, így a kész házisajt a konyharuhában marad. A savót leöntjük.
- A szitában lévő sajtra nehezéket teszünk, egy órát állni hagyjuk, amíg szépen kicsepeg belőle a maradék savó. Ezután akár 1-2 napig hűtőben is tárolhatjuk. Az állaga kemény, könnyen vágható, és ami a legfontosabb: süthető!
- A házisajtot felkockázzuk, 3 dkg vajon megpirítjuk. A cukkinit és a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük, vagy elektromos párolóval 15 perc alatt puhára pároljuk.
- A bébirépáról és a kukoricáról egy szita segítségével leszűrjük a levét.
- Kivajazunk egy közepes méretű tepsit, és belekeverjük a lecsepegtetett kukoricát, bébirépát, a megfőtt/párolt cukkinit, krumplit, valamint a megpirított házisajtot.
- 1 ek olajba beletesszük az 1 tk fekete mustármagot, lefedjük (fontos, különben kipattog az edényből a mustármag), és feltesszük a tűzre.
- Kb 2 perc alatt kipattog a mustármag, ekkor a tűzről levéve hozzákeverjük a többi fűszert: 1 tk római köményt, 1 tk garam masalát, 1 tk őrölt fahéjt, valamint 2 tk sót.
- Hozzáteszünk egy kicsi sűrített paradicsomot, összekeverjük a fűszerekkel, visszatesszük a tűzre.
- Hozzáadunk 1,5 dl vizet, és kb 10 percig fűzzük, hogy a paradicsomszósz jól átvegye a fűszerek ízét.
- Ha elkészült, hozzákeverjük a zöldségekhez.
- Előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütjük.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 14753
- Feltöltés dátuma: 2011. január 06.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az indiai fűszerek, a magyar polcokon fellelhető zöldségek és a pirított házisajt tökéletes kombinációja! Tipp: főtt bulgurral tálalom, de rizzsel is finom. Sőt, magában is tökéletes egytálétel.