r
Nosalty Logó

Házi paradicsomos gnocchi baconnel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Házi paradicsomos gnocchi baconnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gnocchi elkészítése

A szósz elkészítése

Összesen 693 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gnocchi elkészítése

A szósz elkészítése

Összesen 2079 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gnocchi elkészítése

A szósz elkészítése

Összesen 132 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1480 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    854 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    4288 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 693 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4440 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1090 mg
  • Nátrium
    2562 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    981.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2304 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1187 micro
Összesen 2079 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    808 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

A gnocchi elkészítése

A szósz elkészítése

Elkészítés

A gnocchi elkészítése

  1. A burgonyákat alaposan megmossuk (én újburgonyát használtam), és sós vízben puhára főzzük. Nekem kb. 20 perc alatt készültek el.
  2. Amikor a burgonyák elkészültek, hideg vízzel hűtjük, majd meghámozzuk őket. Egy műanyag tálban két evőkanál vajjal együtt összetörjük őket.
  3. Hozzáadjuk ezután a burgonyához a tojást, a lisztet és a sót. Addig gyúrjuk, amíg többé-kevésbé homogén tésztát kapunk. Az nem probléma, ha kisebb burgonya darabok maradnak a tésztában, a gnocchi főzésekor ezek összeolvadnak a tésztával.
  4. A készre gyúrt tésztát két részre szedjük, az egyik felébe friss, apróra vágott majoránnát, a másikba friss, apróra vágott oregánót keverünk.
  5. Kis, ovális alakú gombócokat formázunk a tésztából, és lobogó sós vízben készre főzzük őket (amíg fel nem jönnek a víz tetejére, ez - mivel friss a tészta - csupán néhány perc lesz).

A szósz elkészítése

  1. A bacont vékony csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben saját zsírjában pirítani kezdjük.
  2. Egy másik serpenyőbe beletesszük a megmosott paradicsomokat egészben, és 1-1.5 percenként forgatva azokat, minden oldalukat megpirítjuk.
  3. A paradicsomokat ezután aprítógépben szósszá pépesítjük. Ráöntjük ezt a szószt a baconre, sóval, borssal ízesítjük (a mennyiség attól függ, ki mennyire szereti a paradicsom eredeti, édeskés ízét, és ki szereti az inkább sós ízű szószokat). Néhány percig főzzük a szószt.
  4. Tálaláskor egy adag gnocchira szószt kanalazunk, és parmezán sajtot reszelünk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2716
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Életemben először készítettem gnocchit, és ha nem lenne ilyen finom, lehet, hogy nem csinálnék többször :D Hosszú idő volt a tésztáját elkészíteni, de szerintem megéri. Plusz (remélhetőleg) a tapasztalattal gyorsabb lesz ez a folyamat. :)

Hozzávalók

A gnocchi elkészítése

A szósz elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...