Házi kürtőskalács sütőben
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A tésztához
-
500 g finomliszt
-
1 teáskanál só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 ek cukor
-
400 ml tej
-
20 g friss élesztő
-
2 db tojássárgája
A sütéshez
-
150 g cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
596
Kalória
12.1g
Fehérje
102.1g
Szénhidrátok
14.8g
Zsír
17.9g
Víz
101g
Koleszterin
2.5g
Rost
37.9g
Cukor
- 8% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
1g só0 kcal
-
6 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
67g tej37 kcal
-
4 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
8g vaj60 kcal
A sütéshez
Összesen
596
kcal
- 8% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
6g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
400g tej224 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
50g vaj359 kcal
A sütéshez
-
30g vaj215 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Összesen
3581
kcal
- 8% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
39.8g finomliszt145 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
31.8g tej18 kcal
-
1.6g friss élesztő2 kcal
-
3.2g tojássárgája10 kcal
-
4g vaj29 kcal
A sütéshez
-
2.4g vaj17 kcal
-
11.9g cukor46 kcal
-
1.6g vaníliás cukor6 kcal
Összesen
285
kcal
- 8% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 716.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 429 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.1 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 17.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
596
kcal
- 8% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.4 g
Zsír
-
Összesen 88.8 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 606 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4298.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 196 mg
-
Kálcium 609 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 782 mg
-
Nátrium 2572 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 612.6 g
-
Cukor 227 mg
-
Élelmi rost 15 mg
Víz
-
Összesen 107.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 700 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 402 mg
-
Retinol - A vitamin: 685 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 528 micro
Összesen
3581
kcal
- 8% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 8.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
285
kcal
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet elkeverjük a sóval. A langyos tej egy részét elkeverjük a cukorral és vaníliás cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha már habos, a liszthez öntjük a maradék langyos tejjel és a tojássárgájákkal együtt. Robotgéppel elkezdjük kidolgozni (nagyon lágy a tészta, kézzel nehéz lenne), majd, ha már nagyjából összeállt, darabonként hozzáadjuk a puha vajat. Miután mind felvette a tészta, további 5-10 percig dagasztjuk, míg szép feszes, fényes és hólyagos lesz a felülete.
- A tésztagombócunkat bekenjük olvasztott vajjal, majd egy kivajazott tálba tesszük és meleg helyen, lefedve duplájára kelesztjük.
A sütéshez
- 5 üres sörös vagy üdítős fémdobozt bevonunk alufóliával, majd a fóliát bekenjük vékonyan puha vajjal. A cukrot és vaníliás cukrot elkeverjük egy tányérban.
- A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd enyhén lisztezett deszkán ujjnyi vékonyságúra nyújtjuk. Másfél centiméter széles csíkokat vágunk a tésztából, majd ezeket szorosan feltekerjük a bevajazott dobozokra úgy, hogy a tészta azok teljes magasságát bevonja.
- A tésztával betekert dobozokat alaposan megforgatjuk a vaníliás cukorban, majd sütőpapíros tepsin 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 5 percig sütjük, majd megforgatjuk a dobozokat, hogy egyenletesen piruljanak a kalácsok. A forgatást kövesse további 5 perc sütés: ennyi idő elég is a kürtősnek. Ha szép, mélybarna a felszíne, elkészült, kivehetjük. A sütés során a kalácsok kicsit megereszkedhetnek, emiatt ne aggódjunk, ugyanolyan finomak lesznek és rendesen átsülnek így is.
- A kalácsokat óvatosan lehúzzuk a formákról, majd frissen, azon melegében tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 40 perc
- Sütés ideje: 10 perc
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
Nem kell várni a következő búcsúig, hiszen az alábbi recepttel bármelyik konyha kürtőskalácsos standdá alakulhat. Egy jó recepttel és egy-két ügyes trükkel a házi sütemény is hasonlóan kérges lesz kívül, míg belül felhőpuha marad. Csavargassuk, tekergessük, ízlelgessük kedvünkre!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!