Házi képviselőfánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
p2
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
38g sertészsír338 kcal
-
38g víz0 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1g cukor2 kcal
A krémhez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
150g tej84 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
19 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
Összesen
828
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
150g sertészsír1353 kcal
-
150g víz0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g só0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
3g cukor10 kcal
A krémhez
-
80g tojássárgája258 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
600g tej336 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
Összesen
3313
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
9.2g sertészsír83 kcal
-
9.2g víz0 kcal
-
9.2g finomliszt33 kcal
-
0g só0 kcal
-
13.5g tojás17 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
A krémhez
-
4.9g tojássárgája16 kcal
-
3.7g finomliszt13 kcal
-
36.8g tej21 kcal
-
2.5g cukor9 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
9.8g tojásfehérje5 kcal
Összesen
203
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 51 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 433 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 774.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 236 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 237 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 126.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 122 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 331 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 472 micro
Összesen
828
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 94.1 g
Zsír
-
Összesen 204 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1731 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3096.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 208 mg
-
Kálcium 943 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 946 mg
-
Nátrium 890 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 252.2 g
-
Cukor 89 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 504.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 615 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 486 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 1323 mg
-
Retinol - A vitamin: 607 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1887 micro
Összesen
3313
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 30.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
203
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg sertészsír
-
1.5 dl víz
-
15 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
4 db tojás
-
0.5 teáskanál cukor
A krémhez
-
4 db tojássárgája
-
4 evőkanál finomliszt
-
6 dl tej
-
4 ek cukor
-
só ízlés szerint
-
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztához
- Egy vastag aljú edényben felforraljuk a vizet a zsírral, cukorral és sóval.
- Beleszórjuk a lisztet és addig keverjük, amíg összeáll egy gombócba a liszt. Picit pirítjuk, de állandóan keverjük.
- Lehúzzuk a tűzről, és egyenként beleütjük a tojásokat a meleg masszába. Minden tojást alaposan kikeverünk. A 4. tojásnál szépen nyúlós tésztává alakul a massza.
- Vékonyan kizsírozott tepsibe kanállal halmokat készítünk a tésztából, vigyázva, hogy legalább 5 centi hely legyen a halmok között.
- 220 fokos előmelegített sütőben 5 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot, és 25 percig sütjük tovább. A letelt idő után elzárjuk a gázt, és kb. 20-30 percig még a sütőben hagyjuk. (A sütőajtót egyszer sem nyitjuk ki.)
- Ha letelt a fél óra, kiszedjük a puffancsokat, levágjuk a kalapjukat, és főzött krémmel megtöltjük.
- Krémhez: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukrokkal és sóval, majd beleszórjuk a lisztet, pici tejjel simára keverjük, és a felforralt tejben összefőzzük sűrűre. Még forrón -de már lehúzva a tűzről- hozzákeverjük a tojáshabot. Lefedjük egy konyharuhával és úgy rá egy fedő, majd kihűtjük a krémet. (Így nem csöpög bele a pára.)
- Ha kihűlt, ezzel töltjük meg a fánkokat, és a tetejére keményre vert tejszínhabból egy kanálnyit teszünk. Az így megtöltött fánkok tetejére a levágott kalaptető kerül.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 74
- 7 napos nézettség: 250
- Össznézettség: 102771
- Feltöltés dátuma: 2011. november 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
p2
3 recept
Első próbálkozás.