r
Nosalty Logó

Házi képviselőfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
p2
Házi képviselőfánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 828 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3313 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 203 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 828 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    94.1 g

Zsír

  • Összesen
    204 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3096.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    943 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    946 mg
  • Nátrium
    890 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.2 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    486 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    1323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    607 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1887 micro
Összesen 3313 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy vastag aljú edényben felforraljuk a vizet a zsírral, cukorral és sóval.
  2. Beleszórjuk a lisztet és addig keverjük, amíg összeáll egy gombócba a liszt. Picit pirítjuk, de állandóan keverjük.
  3. Lehúzzuk a tűzről, és egyenként beleütjük a tojásokat a meleg masszába. Minden tojást alaposan kikeverünk. A 4. tojásnál szépen nyúlós tésztává alakul a massza.
  4. Vékonyan kizsírozott tepsibe kanállal halmokat készítünk a tésztából, vigyázva, hogy legalább 5 centi hely legyen a halmok között.
  5. 220 fokos előmelegített sütőben 5 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot, és 25 percig sütjük tovább. A letelt idő után elzárjuk a gázt, és kb. 20-30 percig még a sütőben hagyjuk. (A sütőajtót egyszer sem nyitjuk ki.)
  6. Ha letelt a fél óra, kiszedjük a puffancsokat, levágjuk a kalapjukat, és főzött krémmel megtöltjük.
  7. Krémhez: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukrokkal és sóval, majd beleszórjuk a lisztet, pici tejjel simára keverjük, és a felforralt tejben összefőzzük sűrűre. Még forrón -de már lehúzva a tűzről- hozzákeverjük a tojáshabot. Lefedjük egy konyharuhával és úgy rá egy fedő, majd kihűtjük a krémet. (Így nem csöpög bele a pára.)
  8. Ha kihűlt, ezzel töltjük meg a fánkokat, és a tetejére keményre vert tejszínhabból egy kanálnyit teszünk. Az így megtöltött fánkok tetejére a levágott kalaptető kerül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 74
  • 7 napos nézettség: 250
  • Össznézettség: 102771
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Első próbálkozás.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...