Házi fehér kenyér 4.
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Atkáriné Terike
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
római tál
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 1% Zsír
A tésztához
-
75g víz0 kcal
-
50g rétesliszt182 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
3g rozsliszt9 kcal
-
50g öregtészta113 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
5 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
4g só0 kcal
Öregtésztához
-
75g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
18 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
3 kcal
Összesen
1068
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 1% Zsír
A tésztához
-
300g víz0 kcal
-
200g rétesliszt728 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
10g rozsliszt35 kcal
-
200g öregtészta452 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
2g ecet0 kcal
-
14g só0 kcal
Öregtésztához
-
300g víz0 kcal
-
4g só0 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
71 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
Összesen
4268
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 1% Zsír
A tésztához
-
16g víz0 kcal
-
10.6g rétesliszt39 kcal
-
16g finomliszt58 kcal
-
0.5g rozsliszt2 kcal
-
10.6g öregtészta24 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
1.1g friss élesztő1 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
0.7g só0 kcal
Öregtésztához
-
16g víz0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
26.6g finomliszt97 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.5g friss élesztő1 kcal
Összesen
228
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.7 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2316.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 336 mg
-
Nátrium 1758 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 220 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 188.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
1068
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.9 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9265.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 385 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 273 mg
-
Foszfor 1345 mg
-
Nátrium 7032 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 880.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 754.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 549 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 223 micro
Összesen
4268
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 493.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 374 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 dl víz
-
1 csapott ek rozsliszt
-
20 dkg öregtészta
-
1 teáskanál cukor
-
2 dkg friss élesztő
-
1 tk ecet
Öregtésztához
-
3 dl víz
-
1 kk só
-
500 g finomliszt
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 tk cukor
-
10 g friss élesztő
Elkészítés
A tésztához
- Az öregtésztával kezdjük. Kenyérsütés előtti napon kell a zöregtésztát elkészíteni.
- A kenyérhez való anyagokat kenyérsütőgépbe tesszük, és dagasztás-kelesztés programra állítjuk.
- Mikor szépen megkelt, kivesszük a gépből, és kézzel kicsit megdagasztjuk, hogy levegős legyen.
- Jénaiba vagy kacsasütő cseréptálba tesszük, és éles késsel bevágjuk a tetejét.
- Kb. 20 percig kelesztjük, majd vizes kenőtollal megkenjük.
- Előmelegített sütőbe tesszük, és végig azonos hőfokon sütjük, kb. 50-60 pecig. Fontos! A sütőedény tetejét rá kell tenni, és a sütés végéig rajta kell tartani.
- Mikor kisült, ismét megkenjük vízzel.
Öregtésztához
- Kenyérsütőgépben dagasztjuk, kelesztjük, fóliával betakarjuk, és hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32x25
- Sütés ideje: 55 perc
- Receptkönyvben: 170
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 55903
- Feltöltés dátuma: 2010. február 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Atkáriné Terike
17 recept
Többféle kenyérreceptet kipróbáltam, de mindig kalácsos lett a kenyerem. Nem kalácsot akartam! Ez igazi kenyér ízű. Én kacsasütőben sütöm, alul-fölül sütőpapírt teszek. A jénait előzőleg 10-15 percig vízbe állítom. Ha nem elég piros a teteje, akkor még tető nélkül kicsit pirítani kell! Nekem a gázsütőmben van elektromos grill is, és ha nem elég piros a teteje a kenyeremnek, akkor kicsit grillezem. Erre nagyon figyelni kell!