r
Nosalty Logó

Házi fehér kenyér 12. - paprikás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Házi fehér kenyér 12. - paprikás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 1168 kcal
  • 10% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 4669 kcal
  • 10% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 278 kcal
  • 10% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2679.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    2011 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    654 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 1168 kcal
  • 10% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.9 g

Zsír

  • Összesen
    80 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10719.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1279 mg
  • Nátrium
    8044 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    837.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    2616 micro
  • β-crypt
    619 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2074 micro
Összesen 4669 kcal
  • 10% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az összes hozzávalót kenyérsütőgép üstjébe tesszük, és bekapcsoljuk a dagasztás és kelesztés funkcióra!
  2. Hogyha valaki a kézzel szeretné dagasztani, akkor: Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Nagyobb méretű tálba öntjük a napraforgó olajat, a sót, a maradék cukrot, a megkelt élesztőt és a pirospaprikát, majd összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a maradék meleg tejet, az átszitált lisztet, és dagasztjuk! Alaposan dolgozzuk ki, hogy felülete sima, hólyagos és fényes legyen!
  4. Ha kész, letakarjuk a tésztát, és 60-70 percig kelesztjük meleg helyen!
  5. Ez idő letelte után, (aki kenyérsütőgéppel csinálta a tésztát, és végzett a dagasztással, kelesztéssel), lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, és kedvünk szerint formázzuk!
  6. Sütőpapíros tepsibe helyezzük, és újra kelesztjük meleg helyen 35-40 percig.
  7. Sütés előtt napraforgóolajjal lekenjük, és előmelegített, közepes erősségű sütőben sütjük, amíg szép barna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4291
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 23.

Ajánló

A kenyeret köménymaggal és napraforgómaggal ízesíthetük! Én egy kis köménymaggal ízesítettem, valamint a sütőbe tettem vizet párologni! A sütőmet hőlégkeverésre raktam, először magasabb hőfokon sütőttem a kenyeret, aztán visszavettem kisebbre!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kenyérből bármennyi, bármilyen, bármikor:).

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...