r
Nosalty Logó

Házi csirkemájpástétom

jucus1981
Házi csirkemájpástétom
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

438
Kalória
29g
Fehérje
6.3g
Szénhidrát
32g
Zsír
179.4g
Víz
625.2g
Koleszterin
959.5mg
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1749 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    179.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4262 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    765 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4180 micro
  • α-karotin
    323 micro
  • β-karotin
    813 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 438 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.9 g

Zsír

  • Összesen
    128.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3305.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1945 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    717.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17048 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    86 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3058 micro
  • Kolin:
    1522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16719 micro
  • α-karotin
    1293 micro
  • β-karotin
    3251 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    734 micro
Összesen 1749 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1675 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1642 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a májat, a hagymát, fokhagymát, és a szalonnát felkockázzuk, a répát vékony szeletekre vágjuk. A tojásokat megfőzzük.
  2. A zsírban elkezdjük pirítani a szalonnát, ha kész, mehet hozzá a hagyma és a fokhagyma. Megpirítjuk, rátesszük a májat, a répát és a fűszereket. Fedő alatt összefőzzük.
  3. Késes robotgépbe rakjuk az elkészült májat és a főtt tojást, majd jó krémesre keverjük. Használhatunk kézi mixert is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Meguntuk a bolti májasokat. Gyakran készítem. Nagyon szeretjük.

További receptek

Villámgyors tojáskrém

A tojáskrém egy igazi retro klasszikus. Készíthetjük reggelire pirítósra kenve, vendégvárónak vagy ebédre egy laktató szendvicsnek. Fogyasztás előtt érdemes pihentetni pár órát a ...

Fekete Melinda

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Rosanics Petra

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...