r
Nosalty Logó

Házi almás rétes ahogy Évi néni készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Házi almás rétes ahogy Évi néni készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rétestésztához

A töltelékhez

Összesen 352 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rétestésztához

A töltelékhez

Összesen 4220 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rétestésztához

A töltelékhez

Összesen 193 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 352 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.9 g

Zsír

  • Összesen
    179.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5245.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    676 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    1204 mg
  • Nátrium
    2801 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603.4 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1089.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    927 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    883 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 4220 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

A rétestésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A rétestésztához

  1. A rétestésztát az itt leírt módon elkészítjük, kihúzzuk.
  2. A mazsolát 1-2 órára rumba áztatjuk.
  3. A fele vajat megolvasztjuk, a zsemlemorzsát és a diót megpirítjuk rajta. Ha kihűlt, a megvajazott rétestésztán szétterítjük.
  4. Az almákat megpucoljuk, magházukat eltávolítjuk, kisebb kockákra vágjuk, rácsavarjuk a citrom levét, belereszeljük a héját, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel összekeverjük, és elterítjük a vajas-morzsás tésztán, majd a terítő segítségével óvatosan feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. (Ez jókora mennyiség, úgyhogy akár 3 kisebb rúd rétest is készíthetünk, ha nem szeretnénk bajlódni az egybentepsibe rakással, de választhatjuk az egyben patkó alakra hajtva betételt is.) A tésztát kívül is jól megkenjük olvasztott vajjal.
  5. 180 fokos sütőben hőlégkeverésen 35-40 perc alatt pirosra sütjük. Várjuk meg, míg langyosra hűl, csak utána szeleteljük. Tetejét porcukorral szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 31499
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házi almás rétes ahogy Évi néni készíti
Évi néni 1830 recept

Gabi barátnőm almafái elkezdték ontani az almát, ezért az édes ajándékozott nekem egy jó nagy kosárnyit. Persze, hogy azonnal nekiláttam mindenféle almás étel készítésének. Az almás rétes alap. Ekkorát még nem készítettem. A Tv-ben egyszer láttam, hogyan készíti egy cseh asszony a rétestésztát. Ő is ilyen hatalmas hajtogatott sütit készített. Azóta gondolkodom a dolgon, hogy belevágok a házi rétestészta készítésébe, de most ez hirtelen kiteljesedett.

Hozzávalók

A rétestésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...