r
Nosalty Logó

Hawaii egybesült szendvicsek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Hawaii egybesült szendvicsek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 413 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3310 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1480.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    865 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 413 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.3 g

Zsír

  • Összesen
    165.6 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11845 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    2558 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1795 mg
  • Nátrium
    6919 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    544 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1151 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 3310 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    888.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 248 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. Ezután kettévágjuk a kifliket, és az alsó felüket egy sütőpapiros tepsibe tesszük.
  3. A kiflik alját megkenjük magos (vagy sima) mustárral.
  4. Első körben ráhelyezünk egy réteg szeletelt mozzarellát, majd a tetejére jöhet a szeletelt füstölt-főtt tarja és karaj. Majd megszórjuk fél adag reszelt sajttal.
  5. Erre halmozzuk a kockázott ananászt, majd jöhet rá a maradék reszelt sajt.
  6. Helyezzük rá a kiflik levágott tetejét, és kissé nyomkodjuk le az egészet.
  7. Egy tálkában olvasszuk meg a vajat, keverjük hozzá a mákot, a szezámokat és a parmezánt. Jó alaposan kenjük meg vele a szendvicsek tetejét, nem baj ha, lefolyik róla.
  8. Ezután takarjuk le a tepsit alufóliával, és süssük 10 percig, majd vegyük le a fóliát, és süssük további 5-6 percig, amíg a sajt megolvad.
  9. Egy éles késsel vagy spatulával vágjuk szét a szendvicseket. A legjobb melegen tálalni, de a szobahőmérsékleten is isteniek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1893
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenki szereti a hawaii pizzát, aki azt mondja, hogy nem, az hazudik – ezek az egyszerre nyúlós és szaftos, édes és sós szendvicsek is általa inspirálódva születtek meg, és a sonka, a sajt és az ananász őrülten összepasszoló kombinációját adják. Tökéletesek bármilyenen baráti, családi összejövetelre, nem mondhatók klasszikusnak, de pont ezért imádni valók, sőt, nagyobb tömeg kiszolgálására is kiválóak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...