r
Nosalty Logó

Havas háztető Glaser konyhájából

Glaser
Havas háztető Glaser konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

Azon kívül:

735
Kalória
8.1g
Fehérje
95.9g
Szénhidrát
35.9g
Zsír
16.2g
Víz
95g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
56.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

Azon kívül:

Összesen 735 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

Azon kívül:

Összesen 5882 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

Azon kívül:

Összesen 339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 735 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    286.8 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2943.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    835 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    896 mg
  • Nátrium
    690 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    767.6 g
  • Cukor
    450 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    129.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1886 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1849 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    456 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 5882 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 339 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. A vajat a cukorral, a mézzel, tojással és a tejjel gőzfürdőben, állandó kavarás mellett melegítjük, amíg a cukor elolvad, majd hozzákeverjük a szódát.
  2. A liszthez öntjük a meleg keveréket, és sima tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, adunk a tésztához még kevés lisztet is. 2 egyenlő részre osztjuk, az egyik részhez hozzádolgozzuk a kakaót.
  3. A kakaó nélküli tésztát két, kb. 30x40 cm-es sütőpapír között vékonyra nyújtjuk. Majd tepsi hátára helyezzük, a felső papírt eltávolítjuk, betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 7 perc alatt megsütjük. Tepsi hátáról a papírral lehúzzuk, és még melegen 3 csíkra vágjuk úgy, hogy a középső csík valamivel szélesebb legyen, mint a két szélső csík.
  4. A kakaós tésztát 6 egyenlő darabra osztjuk, amelyekből egyenként 40 cm hosszú vékony rudat sodrunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10 perc alatt megsütjük.
  5. A pudingport a cukorral egy edénybe tesszük, apránként hozzákeverjük a tejet, felfőzzük, kevergetve 1-2 percig főzzük, míg jól beürüsödik. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk.
  6. Mikor a puding teljesen kihűlt, egy kézi mixerrel apránként hozzákeverjük a puha vajat.
  7. A süteményt most összeállítjuk. A szélesebb tésztacsíkra krémet simítunk, ráhelyezzünk 3 rudat, megkenjük krémmel, ráhelyezzünk 2 rudat, ismét krém, majd az utolsó rúd, és a maradék krémet a tetejére és az oldalára simítjuk. A másik két lappal háromszögalakban befedjük.
  8. A csokoládét egy edényben felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat, majd a süteményre simítjuk, és megszórjuk a kókuszreszelékkel. Egy napra hidegre tesszük, majd szeletelve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 17 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A napokban rendezgetés közben kezembe került egy megsárgult lap ezzel a recepttel, amelyet már több mint 10 éve, hogy nem készítettem el. Nagyon finom, mutatós, és egyszerű elkészíteni, még akkor is, ha első ránézésre bonyolultnak tűnik.

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...