r
Nosalty Logó

Havas háztető Glaser konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Havas háztető Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

Azon kívül:

Összesen 735 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

Azon kívül:

Összesen 5882 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

Azon kívül:

Összesen 339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 735 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    286.8 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2943.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    835 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    896 mg
  • Nátrium
    690 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    767.6 g
  • Cukor
    450 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1886 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1849 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    456 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 5882 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

Azon kívül:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A vajat a cukorral, a mézzel, tojással és a tejjel gőzfürdőben, állandó kavarás mellett melegítjük, amíg a cukor elolvad, majd hozzákeverjük a szódát.
  2. A liszthez öntjük a meleg keveréket, és sima tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, adunk a tésztához még kevés lisztet is. 2 egyenlő részre osztjuk, az egyik részhez hozzádolgozzuk a kakaót.
  3. A kakaó nélküli tésztát két, kb. 30x40 cm-es sütőpapír között vékonyra nyújtjuk. Majd tepsi hátára helyezzük, a felső papírt eltávolítjuk, betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 7 perc alatt megsütjük. Tepsi hátáról a papírral lehúzzuk, és még melegen 3 csíkra vágjuk úgy, hogy a középső csík valamivel szélesebb legyen, mint a két szélső csík.
  4. A kakaós tésztát 6 egyenlő darabra osztjuk, amelyekből egyenként 40 cm hosszú vékony rudat sodrunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10 perc alatt megsütjük.
  5. A pudingport a cukorral egy edénybe tesszük, apránként hozzákeverjük a tejet, felfőzzük, kevergetve 1-2 percig főzzük, míg jól beürüsödik. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk.
  6. Mikor a puding teljesen kihűlt, egy kézi mixerrel apránként hozzákeverjük a puha vajat.
  7. A süteményt most összeállítjuk. A szélesebb tésztacsíkra krémet simítunk, ráhelyezzünk 3 rudat, megkenjük krémmel, ráhelyezzünk 2 rudat, ismét krém, majd az utolsó rúd, és a maradék krémet a tetejére és az oldalára simítjuk. A másik két lappal háromszögalakban befedjük.
  8. A csokoládét egy edényben felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat, majd a süteményre simítjuk, és megszórjuk a kókuszreszelékkel. Egy napra hidegre tesszük, majd szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 17 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 226
  • Tegnapi nézettség: 68
  • 7 napos nézettség: 480
  • Össznézettség: 194393
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A napokban rendezgetés közben kezembe került egy megsárgult lap ezzel a recepttel, amelyet már több mint 10 éve, hogy nem készítettem el. Nagyon finom, mutatós, és egyszerű elkészíteni, még akkor is, ha első ránézésre bonyolultnak tűnik.

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

Azon kívül:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...