Hasselback burgonya, avagy a svéd burgonya
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Kristyán Fanni
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
Burgonyák
Öntet
Összesen
425
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
Burgonyák
Öntet
Összesen
853
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 237.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 112 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 1191 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 281 micro
Összesen
425
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 48.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 618.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 303 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 475.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 224 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 2381 micro
-
β-crypt 123 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 561 micro
Összesen
853
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 78.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 301 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
108
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
Burgonyák
- A burgonyákat megtisztítjuk, majd sűrűen bevagdossuk mindegyik tetejét 3/4-ed részig. Ehhez támasszuk ki a burgonyákat két evőpálcika, vagy fakanál segítségével, hogy semmiképp se vágjuk át őket teljesen.
- Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket, meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd 180°C-os előmelegített sütőben 1 órát sütjük őket.
- A sütőből kivéve a korianderes-mogyorós öntettel tálaljuk.
Öntet
- A mogyorót és a koriander felaprítjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.
- Az öntetet a megpirult burgonyát tetejére kanalazzuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 77
- Feltöltés dátuma: 2024. október 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kristyán Fanni
103 recept
Krumplik nem voltak még ilyen ízlésesen felöltöztetve, mint ezek a svéd burgonyák! A meglehetősen egyszerű, mégis ötletes receptet épp ilyen könnyedén varázsolhatjuk még mutatósabbá, pár apró kiegészítővel. Mi tette kerekké a mi köretünket? A koriander, a mogyoró és a lime mennyei egyvelege. Ha kíváncsivá tettünk, próbáld ki te is otthon!