r
Nosalty Logó

Háromszínű saláta fehér káposztából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
AGI-22
Háromszínű saláta fehér káposztából
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 752 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 37 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    292 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1414 micro
  • β-karotin
    4160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 188 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1662.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1535 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1623 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    480 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    619 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5657 micro
  • β-karotin
    16641 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2041 micro
Összesen 752 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    277 micro
  • β-karotin
    815 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 37 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát vágjuk olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk, és tegyük egy tálba.
  2. A sárgarépát reszeljük le (a nagyobb lyukú reszelőn), tegyük egy kisebb tálba.
  3. A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, majd félbe, és szálakra szedjük egy tálkába.
  4. Egy nagyobb méretű tálba rétegezve tegyük ezeket egymásra (káposzta + hagyma + sárgarépa) úgy, hogy még a sárgarépa előtt sózzuk, fehérborssal és őrölt köménymaggal szórjuk meg (minden réteget). Az utolsó réteg lehetőleg a répa legyen.
  5. Vágjuk apróra az újhagyma zöldjét (addig, amit úgysem ennénk meg), ezzel hintsük meg a tálba halmozott zöldségféléket.
  6. Mindezt locsoljuk meg az olajjal és az (alma)ecettel! Majd tegyük be a hűtőbe kb. 1 órára. Ezt követően keverjük össze a háromszínű salátánkat, és kóstoljuk meg! Ha igényli, tehetünk még hozzá olajat és ecetet is. Érdemes kb. 1 órán át állni hagyni a hűtőben, hogy az ízek minél jobban összeérjenek! Isteni és vitamindús!
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 24589
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 09.

Ajánló

Nekem az almaecet vált be, nem csupán az íze, hanem az élettani hatásai miatt is. Nyugodtan használhattok balzsamecetet (ez 2-szer annyiba kerül) vagy sima ételecetet is! Szerintem az extra szűz olívaolaj nem csak egészségesebb, de az íze is jobban harmonizál ehhez a salátához. Persze sima napraforgó olaj is megfelel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Épp a gyermekeimnél voltam, amikor már nagyon vágytam egy jó káposztasalátára. A piacon beszereztem a hétvégi főzéshez valókat. Még nem csináltam káposztasalátát, de úgy emlékszem, ahol eddig ettem, valamilyen cukros-ecetes-vizes lében készítették, s volt benne némi köménymag. Gondoltam egyet, miért ne újíthatnék ezen? A leveszöldségből elcsentem egy méretes répát, meg a vacsorához vásárolt újhagymát megrövidítettem. A lányom utálja a köménymagot, ha meglátja. Ezért csak egy kevés őrölt köménymagot tettem bele. Mindenkinek ízlett. A tál dugig volt, de a fotózás később jutott eszembe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...