r
Nosalty Logó

Háromsajtos csirketorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
modosa
Háromsajtos csirketorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A háromsajtos csirkéhez

A mártáshoz

Összesen 1362 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A háromsajtos csirkéhez

A mártáshoz

Összesen 5449 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A háromsajtos csirkéhez

A mártáshoz

Összesen 225 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    105.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2190.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    902 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 1362 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    318.9 g

Zsír

  • Összesen
    422.8 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8762.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    2336 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    3607 mg
  • Nátrium
    2081 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1358 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1662 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    1057 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1627 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 5449 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

A háromsajtos csirkéhez

A mártáshoz

Elkészítés

A háromsajtos csirkéhez

  1. A mell-, vagy combfilét kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd beáztatjuk a zúzott fokhagymával kevert tejbe. (Óvatosan a sóval, mert a sajtok is sósak!). A legjobb, ha a hús és a tej egy éjszakát együtt töltenek a hűtőben. Ha erre nincs idő, lásd a story-ban leírtakat.
  2. A sütőt előmelegítjük 220 C-ra.
  3. A tejfölt kikeverjük a Vegetával és a fűszerkeverékkel.
  4. Az ementalit és a füstölt sajtot lereszeljük, a rokfortot morzsolni fogjuk.
  5. Egy 26cm-es tortaformába, vagy magasabb jénaiba elkezdjük rétegezni a hozzávalókat: hús, tejföl, sajt1, hús, tejföl, sajt2… Az utolsó réteg sajtja legyen a legtöbb.
  6. Lefedve 60 percre forró sütőbe tesszük
  7. Fedő nélkül sütjük további kb. 20 percig, míg a sajt gyönyörű, pirosas-barnára sül a tetején.
  8. Kicsit hűlni hagyjuk, majd óvatosan, hogy a rétegek ne csússzanak szét, átöntjük a levét egy tálba.
  9. A lisztet a vajon folyamatosan kevergetve világosbarnára pirítjuk, felöntjük a pecsenyelével és a borral, addig főzzük, míg besűrűsödik (keverést nem abbahagyva).
  10. Vadrizzsel, mártással tálaljuk…én ez utóbbit lefelejtettem a fotózáskor :-).
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 23132
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 20.

Ajánló

Barna rizs, Jázmin/Thai rizs, sült zöldségek is kiváló köret hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már nem emlékszem, mivel érdemeltem ki, de a párom egy szép napon kedves meglepetéssel várt otthon: az eszköz 9 Minute Marinator névre hallgat és első látásra hála helyett inkább bizalmatlanságot váltott ki belőlem. Vákumos pácoló? Na, ne! Mára ott tartok, hogy elképzelni sem tudom az életemet ezen elmés szerkezet nélkül. Fantasztikus szabadságot jelent, hogy bevásárláskor eldönthetem, mihez van kedvem az aktuális kínálat alapján és cseppet sem számít, ha az ötlet megvalósításához pácolni kéne a húst, vagy a zöldséget. Beteszem a hozzávalókat a műanyag hengerbe és 9 perc alatt olyan lesz, mintha egy éjszakán át érleltem volna. Jó szívvel ajánlom nektek, pedig higgyétek el, nem kapok egy fillér jutalékot sem a forgalmazótól:-).

Hozzávalók

A háromsajtos csirkéhez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...