Háromlapos almás krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
10 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
8g kefir5 kcal
Alma töltelékhez
Krémhez
Tetejére
-
4g porcukor14 kcal
Összesen
1342
kcal
- 2% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
125g margarin896 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
30g kefir18 kcal
Alma töltelékhez
Krémhez
Tetejére
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
5361
kcal
- 2% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tésztához
-
9.8g finomliszt36 kcal
-
4.1g margarin29 kcal
-
3.3g porcukor13 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
1g kefir1 kcal
Alma töltelékhez
Krémhez
-
1.8g tojás2 kcal
-
9.8g tej5 kcal
-
1.5g vaníliás pudingpor6 kcal
-
2.3g porcukor9 kcal
-
4.2g margarin30 kcal
Tetejére
-
0.5g porcukor2 kcal
Összesen
175
kcal
- 2% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 62 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 872.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 333 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 187.2 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 383.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 626 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 578 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 534 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
1342
kcal
- 2% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 57.9 g
Zsír
-
Összesen 247.8 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 72 g
-
Koleszterin 364 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3489.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 1026 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 1332 mg
-
Nátrium 809 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 749 g
-
Cukor 422 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1533.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2503 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 296 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 409 mg
-
Retinol - A vitamin: 2313 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2135 micro
-
β-crypt 182 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 998 micro
Összesen
5361
kcal
- 2% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 113.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tésztához
- A lisztet átszitáljuk a sütőporral, és összemorzsoljuk a margarinnal. Beletesszük a cukrokat, és a többi hozzávalót. Szép, sima, kidolgozott tésztát gyúrunk. Három részre osztjuk, és a kis cipókat rövid ideig (kb.10 percig) pihentetjük.
- A cipókból három egyforma lapot nyújtunk, és tepsi hátán, miután villával megszurkáltuk, előmelegített sütőben szép, világos lapokat sütünk. A kész lapokat teljesen kihűtjük.
Alma töltelékhez
- Az almát meghámozzuk, és lereszeljük. Egy lábasban megolvasztjuk a margarint, majd beletesszük az almát, és puhára pároljuk. Ezután hozzákeverjük a cukrot és a fahéjat. Nem baj, ha leveses marad, mert ettől puhul majd meg igazán a tészta. Teljesen kihűtjük.
Krémhez
- A pudingport beletesszük egy kisebb lábasba, és összekeverjük 1 evőkanál cukorral. Hozzáadjuk a tojást és a tejet. Sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
- A lágy margarint habosra keverjük a maradék cukorral, és óvatosan összekeverjük a kihűlt pudinggal.
- Az egyik lapot megkenjük a pudingos krémmel, és ráhelyezzük a második lapot. Erre tesszük a fahéjas, cukros, párolt almát. Ezután befedjük a harmadik lappal.
- A megtöltött lapokat letakarjuk egy darab sütő papírral, és tálcát teszünk rá, hogy a tészta lapok jól összeérjenek a töltelékkel.
- A süteményünket hagyjuk 24 órát állni, hogy teljesen megpuhuljanak a lapok.
Tetejére
- Másnap megszórjuk a tetejét porcukorral, és négyzetekre vágva kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40
- Sütés ideje: 18 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 25663
- Feltöltés dátuma: 2015. november 01.
Ajánló
Feltétlen kell a lapok töltése után állnia a süteménynek egy egész napot, mert csak így lesz krémesen puha! Ha nagy a család, érdemes dupla adagot sütni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
604 recept
A hétvégén a piacon gyönyörű, olcsó almát vettem. Mivel időm is volt, ezt a finom sütit sütöttem a másnapi ünnepi ebédhez.