r
Nosalty Logó

Háromlapos almás krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Háromlapos almás krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Alma töltelékhez

Krémhez

Tetejére

Összesen 1342 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Alma töltelékhez

Krémhez

Tetejére

Összesen 5361 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Alma töltelékhez

Krémhez

Tetejére

Összesen 175 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    872.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.2 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 1342 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    247.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3489.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1026 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1332 mg
  • Nátrium
    809 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    749 g
  • Cukor
    422 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1533.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    296 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2135 micro
  • β-crypt
    182 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    998 micro
Összesen 5361 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Alma töltelékhez

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet átszitáljuk a sütőporral, és összemorzsoljuk a margarinnal. Beletesszük a cukrokat, és a többi hozzávalót. Szép, sima, kidolgozott tésztát gyúrunk. Három részre osztjuk, és a kis cipókat rövid ideig (kb.10 percig) pihentetjük.
  2. A cipókból három egyforma lapot nyújtunk, és tepsi hátán, miután villával megszurkáltuk, előmelegített sütőben szép, világos lapokat sütünk. A kész lapokat teljesen kihűtjük.

Alma töltelékhez

  1. Az almát meghámozzuk, és lereszeljük. Egy lábasban megolvasztjuk a margarint, majd beletesszük az almát, és puhára pároljuk. Ezután hozzákeverjük a cukrot és a fahéjat. Nem baj, ha leveses marad, mert ettől puhul majd meg igazán a tészta. Teljesen kihűtjük.

Krémhez

  1. A pudingport beletesszük egy kisebb lábasba, és összekeverjük 1 evőkanál cukorral. Hozzáadjuk a tojást és a tejet. Sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
  2. A lágy margarint habosra keverjük a maradék cukorral, és óvatosan összekeverjük a kihűlt pudinggal.
  3. Az egyik lapot megkenjük a pudingos krémmel, és ráhelyezzük a második lapot. Erre tesszük a fahéjas, cukros, párolt almát. Ezután befedjük a harmadik lappal.
  4. A megtöltött lapokat letakarjuk egy darab sütő papírral, és tálcát teszünk rá, hogy a tészta lapok jól összeérjenek a töltelékkel.
  5. A süteményünket hagyjuk 24 órát állni, hogy teljesen megpuhuljanak a lapok.

Tetejére

  1. Másnap megszórjuk a tetejét porcukorral, és négyzetekre vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 25723
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 01.

Ajánló

Feltétlen kell a lapok töltése után állnia a süteménynek egy egész napot, mert csak így lesz krémesen puha! Ha nagy a család, érdemes dupla adagot sütni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Háromlapos almás krémes
Lizinka_ 607 recept

A hétvégén a piacon gyönyörű, olcsó almát vettem. Mivel időm is volt, ezt a finom sütit sütöttem a másnapi ünnepi ebédhez.

Hozzávalók

Tésztához

Alma töltelékhez

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...