r
Nosalty Logó

Hármas csokikrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hármas csokikrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 5630 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 705 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.4 g

Zsír

  • Összesen
    320.4 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2918 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7418.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    1895 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    661 mg
  • Foszfor
    2831 mg
  • Nátrium
    1680 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.5 g
  • Cukor
    436 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1146.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1638 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    535 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    2246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1596 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2710 micro
Összesen 5630 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mindent készítsünk elő tálakban, hogy a tűzhely mellett kéznél legyenek, amikor szükség van rá. Cukor, kávé, narancshéj, tört étcsokoládé, tört fehér csokoládé, tört tejcsokoládé.
  2. Először 4 tojást szedjünk kétfelé, külön tálba a sárgáját és a fehérjét.
  3. A tojássárgáját először 10-12 másodpercig keverjük. 2 dl főzőtejszínt rakunk bele, és egy evőkanál lisztet, csomómentesre keverjük. (Én mixert használtam.)
  4. A masszát egy serpenyőbe öntve, közepes lángon tegyük a tűzhelyre. Egy-két perc után kezd sűrűsödni. Közben bele lehet tenni a reszelt narancshéjat. Mikor már sűrűsödik, bele lehet önteni fél dl feketekávét. Folyamatosan keverjük.
  5. Kevergessük addig, amíg a krémünk sűrű és homogén lesz. Vegyük le a lángról, és rakjunk bele 2 evőkanál cukrot (ezt lehet ízlés szerint is). Ettől picit lazább lesz a masszánk.
  6. Amíg forró a massza, rakjuk bele a tört étcsokoládét is, ez szépen beleolvad. Folyamatosan keverjük.
  7. Amíg hűl a krém, verjük fel a tojásfehérjét. Miután kemény lesz, lassan dolgozzuk bele a csokoládékrémbe. Én kicsit hagyom hűlni a csokikrémet, mielőtt belekeverem a kemény tojásfehérjét.
  8. Tegyük hideg helyre.
  9. Ugyanezeket a lépéseket tegyük meg mind a fehér csokival, mind a tejcsokival. Fehér csokinál nem kell bele kávé, illetve a cukrot nem feltétlen kell beletenni, hogy minél keményebb legyen a massza a rétegelés miatt.
  10. Miután kihűltek a krémek, először az étcsokis krémet, majd a fehér csokis krémet, és a legvégén a tejcsokis krémet rétegeljük egy tálba. Mehet vissza a hűtőbe. 1-2 óra múlva hidegen fogyasztható.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2134
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 08.

Ajánló

Sok mindennel lehet még ízesíteni, akár rummal, akár gyümölcsökkel, tejszínhabbal a tetején, fantáziára bízom :) Figyelem! Kalóriabomba :) mivel nem puding, ezért akár pár kanál után is jóllakottság érzésünk lesz ;) Mivel többen vagyunk, én ezt legalább 8 személyre készítettem, illetve a leírás is ez alapján történt!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám régen evett már igazi csokikrémet, hát kerestem valamit a neten. Amit elkészítettem, az mindenkinek rettentően ízlett, így a következő elkészítésnél már tovább fejlesztettem a saját ízlésünknek :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...