Harcsaszelet narancshéjas kapormártással
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
A halhoz
-
200g törpeharcsa238 kcal
-
0g só0 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
A mártáshoz
-
13g vaj90 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
125g tej70 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
0g só0 kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
A halhoz
-
800g törpeharcsa952 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
A mártáshoz
-
50g vaj359 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
500g tej280 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
0g só0 kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
A halhoz
-
40.2g törpeharcsa48 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.5g finomliszt27 kcal
-
12.8g napraforgó olaj113 kcal
A mártáshoz
-
2.5g vaj18 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
25.1g tej14 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
9g kapor4 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
0g só0 kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.6 g
Zsír
-
Összesen 89.2 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1155 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 265 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 490 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 209.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 260 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 162.2 g
Zsír
-
Összesen 356.9 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 152 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 104 g
-
Koleszterin 548 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4620 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 1058 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 294 mg
-
Foszfor 1960 mg
-
Nátrium 1153 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 172.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 839.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1038 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 113 mg
-
C vitamin: 169 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 404 micro
-
Kolin: 549 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 42.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Hozzávalók
A halhoz
-
80 dkg törpeharcsa
-
só ízlés szerint
-
15 dkg finomliszt
A mártáshoz
-
5 dkg vaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
5 dl tej
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A halhoz
- A harcsaszeleteket sózzuk, lisztben forgatva olajon pirosra sütjük.
- A mártással áthúzva tálaljuk.
- Mártás készítése:
- A narancs héját zöldséghámozóval lehúzzuk és finom csíkokra metéljük, a vajból a liszttel zsemleszín rántást készítünk, a tejjel felengedjük, kisrugóssal szaporán kavargatjuk, hozzáadjuk a narancshéjat, a citromlét, sózzuk, jól összefőzzük, legvégül adjuk a frissen, finomra vágott kaprot.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 13904
- Feltöltés dátuma: 2008. október 27.
Ajánló
Köretként a könyv őrölt fahéjjal kevert lisztben forgatott banánt ajánl, cseresznye ízesítésű teával készített rizst. A banánt fahéj és liszt nélkül, vajban sütöttem (lásd: sült banán narancsmártással - tagadhatlan a rokonság!), a rizst pedig Kir Royal teával öntöttem fel. ( A Kir Royal tea piroshúsú gyümölcsökből készül: piros- és feketeribizli, eper, málna, meggy, stb) A sok gyümölcs teljesen elveszi a hal-ízt. Az én véleményem szerint ez "operett megoldás"- azaz a látszat a lényeg, nem az igaz érték. A hal legyen halízű, a gyümölcs gyümölcs-ízű. Felnőtt ember tudja: mit miért eszik! A fűszerek a harmóniát fokozzák, szerintem, nem kell, hogy főszerephez jussanak!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Most találtam ezt a receptet egy könyvben, most készítettem először - de nem vagyok tőle elragadtatva! Egyetlen értéke, hogy olyanok (gyerekek) is szívesen megeszik az így elkészített halat, akik a hal ízét nem szeretik. A hal rettentő egészséges étel! A salakmentes fehérje-forrás, az Omega-3 ( a többszörösen telítetlen zsírsavak) forrása, a fiatalság megőrzésének, az életerő fokozásának étke - amennyit persze az étkezés ebben az ügyben tehet (sajnos a lelkierőt nem lehet pusztán az étellel begyűjteni!). Rengeteg vizünk van, mégis fájdalmasan kevés halat eszünk mi, itt ebben a szép kis országban! A legegészségesebb, leghosszabb életet egy japán közösség éli, aki majdnem kizárólag tengeri halat és szóját (konkrétan tofut) esznek. Nem elhanyagolható szempont azonban az egészséges, hosszú, tartalmas élethez a keleti ember bölcsessége, életszemlélete és a Japánban biztosított létbiztonság. Ezek hiányában az étek csak korrigálhat, megoldást - sajnos - nem nyújthat!