r
Nosalty Logó

Harcsaszelet narancshéjas kapormártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Harcsaszelet narancshéjas kapormártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A halhoz

A mártáshoz

Összesen 1147 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A halhoz

A mártáshoz

Összesen 4587 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A halhoz

A mártáshoz

Összesen 229 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    89.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 1147 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.2 g

Zsír

  • Összesen
    356.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4620 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1058 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1960 mg
  • Nátrium
    1153 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    839.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1038 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    113 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 4587 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A mártáshoz

Elkészítés

A halhoz

  1. A harcsaszeleteket sózzuk, lisztben forgatva olajon pirosra sütjük.
  2. A mártással áthúzva tálaljuk.
  3. Mártás készítése:
  4. A narancs héját zöldséghámozóval lehúzzuk és finom csíkokra metéljük, a vajból a liszttel zsemleszín rántást készítünk, a tejjel felengedjük, kisrugóssal szaporán kavargatjuk, hozzáadjuk a narancshéjat, a citromlét, sózzuk, jól összefőzzük, legvégül adjuk a frissen, finomra vágott kaprot.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13890
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 27.

Ajánló

Köretként a könyv őrölt fahéjjal kevert lisztben forgatott banánt ajánl, cseresznye ízesítésű teával készített rizst. A banánt fahéj és liszt nélkül, vajban sütöttem (lásd: sült banán narancsmártással - tagadhatlan a rokonság!), a rizst pedig Kir Royal teával öntöttem fel. ( A Kir Royal tea piroshúsú gyümölcsökből készül: piros- és feketeribizli, eper, málna, meggy, stb) A sok gyümölcs teljesen elveszi a hal-ízt. Az én véleményem szerint ez "operett megoldás"- azaz a látszat a lényeg, nem az igaz érték. A hal legyen halízű, a gyümölcs gyümölcs-ízű. Felnőtt ember tudja: mit miért eszik! A fűszerek a harmóniát fokozzák, szerintem, nem kell, hogy főszerephez jussanak!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Harcsaszelet narancshéjas kapormártással
Harmathy Ildikó 313 recept

Most találtam ezt a receptet egy könyvben, most készítettem először - de nem vagyok tőle elragadtatva! Egyetlen értéke, hogy olyanok (gyerekek) is szívesen megeszik az így elkészített halat, akik a hal ízét nem szeretik. A hal rettentő egészséges étel! A salakmentes fehérje-forrás, az Omega-3 ( a többszörösen telítetlen zsírsavak) forrása, a fiatalság megőrzésének, az életerő fokozásának étke - amennyit persze az étkezés ebben az ügyben tehet (sajnos a lelkierőt nem lehet pusztán az étellel begyűjteni!). Rengeteg vizünk van, mégis fájdalmasan kevés halat eszünk mi, itt ebben a szép kis országban! A legegészségesebb, leghosszabb életet egy japán közösség éli, aki majdnem kizárólag tengeri halat és szóját (konkrétan tofut) esznek. Nem elhanyagolható szempont azonban az egészséges, hosszú, tartalmas élethez a keleti ember bölcsessége, életszemlélete és a Japánban biztosított létbiztonság. Ezek hiányában az étek csak korrigálhat, megoldást - sajnos - nem nyújthat!

Hozzávalók

A halhoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...