r
Nosalty Logó

Harcsapaprikás túrós csuszával ahogy Iluska készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Harcsapaprikás túrós csuszával ahogy Iluska készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

hal

csusza

Összesen 2378 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

hal

csusza

Összesen 4754 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

hal

csusza

Összesen 195 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.2 g

Zsír

  • Összesen
    155.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3333.1 g
  • Cink
    330 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    257 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1463 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    790.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    582 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    33 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    513 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    750 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 2378 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.3 g

Zsír

  • Összesen
    311 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6666.1 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    935 mg
  • Vas
    514 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    2927 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1580.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    66 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    875 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1026 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1499 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    878 micro
Összesen 4754 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    211 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

hal

csusza

Elkészítés

hal

  1. Először a halat készítjük elő, amit mosunk, majd nagyobb kockára vágunk, aztán besózunk. Kis állás után a vajon kissé átpirítjuk a haldarabokat. Félretesszük. A zsíron megpároljuk az apróra vágott hagymát, fűszerpaprikával meghintjük, majd gyorsan hozzáadjuk a pürésített paradicsomot a paprikával. A többi fűszert is és a tört fokhagymát is hozzákeverjük. Összefőzzük, lassú lángon.
  2. A főzőtejszínt simára elkeverjük 2 evőkanál tejföllel, és a pörköltalaphoz öntjük. A haldarabokat ekkor tesszük bele, és platnira téve 10-12 perc alatt, kicsi lángon, lefedve összerottyantjuk.
  3. Közben a túrós csuszához a kockára vágott szalonnát megpirítjuk, a kifőzött tésztára halmozzuk, a túrót rámorzsoljuk. A kész harcsapaprikást melegen tálaljuk a maradék tejföllel meglocsolt, túrós csusza tésztával. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6616
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 13.

Ajánló

A paradicsomot és paprikát aprítógépben pürésítem, és így adom az ételhez! Lisztet nem adok a tejfölhöz a sűrítés végett, hisz a sűrű szaft miatt elég lesz a sűrűsége!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok helyen asztalra kerül a hal karácsonykor. Az egyik leggyorsabb magyaros étel, mivel a harcsa nagyon gyorsan elkészül, csak egy szaftos pörköltalapot készítünk, a kockára vágott halfilé párolása pedig pár perc alatt kész!! Kedves férjecském imádja a halas ételeket, ez is ott van a listán!!! :-)))))

Hozzávalók

hal

csusza

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...