Harcsapaprikás túrós csuszával ahogy Iluska készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
hal
-
35g vaj251 kcal
-
300g törpeharcsa357 kcal
-
23g sertészsír203 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
150g tejföl297 kcal
csusza
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
150g csuszatészta557 kcal
-
125g tehéntúró184 kcal
Összesen
2378
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
hal
-
70g vaj502 kcal
-
600g törpeharcsa714 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
300g tejföl594 kcal
csusza
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
300g csuszatészta1113 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
Összesen
4754
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
hal
-
2.9g vaj21 kcal
-
24.6g törpeharcsa29 kcal
-
1.8g sertészsír17 kcal
-
7g vöröshagyma3 kcal
-
0 kcal
-
8.2g paradicsom1 kcal
-
8.2g tv-paprika1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
8.2g főzőtejszín11 kcal
-
12.3g tejföl24 kcal
csusza
-
4.1g füstölt szalonna27 kcal
-
12.3g csuszatészta46 kcal
-
10.2g tehéntúró15 kcal
Összesen
195
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.2 g
Zsír
-
Összesen 155.5 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3333.1 g
-
Cink 330 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 467 mg
-
Vas 257 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 1463 mg
-
Nátrium 460 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 790.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 582 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 33 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 151 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 437 micro
-
Kolin: 299 mg
-
Retinol - A vitamin: 513 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 750 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 439 micro
Összesen
2378
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 196.3 g
Zsír
-
Összesen 311 g
-
Telített zsírsav 142 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 106 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 860 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6666.1 g
-
Cink 661 mg
-
Szelén 260 mg
-
Kálcium 935 mg
-
Vas 514 mg
-
Magnézium 399 mg
-
Foszfor 2927 mg
-
Nátrium 921 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 285.9 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1580.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1164 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 178 mg
-
D vitamin: 104 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 66 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 303 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 875 micro
-
Kolin: 599 mg
-
Retinol - A vitamin: 1026 micro
-
α-karotin 236 micro
-
β-karotin 1499 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 878 micro
Összesen
4754
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 211 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
hal
-
7 dkg vaj
-
60 dkg törpeharcsa
-
3 ek sertészsír
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
2 közepes db paradicsom
-
2 közepes db tv-paprika
-
2 gerezd fokhagyma
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 kk kakukkfű
-
0.5 teáskanál bazsalikom
-
2 dl főzőtejszín
-
3 dl tejföl
csusza
-
10 dkg füstölt szalonna
-
30 dkg csuszatészta
-
25 dkg tehéntúró
Elkészítés
hal
- Először a halat készítjük elő, amit mosunk, majd nagyobb kockára vágunk, aztán besózunk. Kis állás után a vajon kissé átpirítjuk a haldarabokat. Félretesszük. A zsíron megpároljuk az apróra vágott hagymát, fűszerpaprikával meghintjük, majd gyorsan hozzáadjuk a pürésített paradicsomot a paprikával. A többi fűszert is és a tört fokhagymát is hozzákeverjük. Összefőzzük, lassú lángon.
- A főzőtejszínt simára elkeverjük 2 evőkanál tejföllel, és a pörköltalaphoz öntjük. A haldarabokat ekkor tesszük bele, és platnira téve 10-12 perc alatt, kicsi lángon, lefedve összerottyantjuk.
- Közben a túrós csuszához a kockára vágott szalonnát megpirítjuk, a kifőzött tésztára halmozzuk, a túrót rámorzsoljuk. A kész harcsapaprikást melegen tálaljuk a maradék tejföllel meglocsolt, túrós csusza tésztával. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 6635
- Feltöltés dátuma: 2017. december 13.
Ajánló
A paradicsomot és paprikát aprítógépben pürésítem, és így adom az ételhez! Lisztet nem adok a tejfölhöz a sűrítés végett, hisz a sűrű szaft miatt elég lesz a sűrűsége!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1115 recept
Sok helyen asztalra kerül a hal karácsonykor. Az egyik leggyorsabb magyaros étel, mivel a harcsa nagyon gyorsan elkészül, csak egy szaftos pörköltalapot készítünk, a kockára vágott halfilé párolása pedig pár perc alatt kész!! Kedves férjecském imádja a halas ételeket, ez is ott van a listán!!! :-)))))