r
Nosalty Logó

Harcsapaprikás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Pancsika
Harcsapaprikás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 320 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1916 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 320 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    160.9 g

Zsír

  • Összesen
    119.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    609 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3929.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    2259 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1555.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1266 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 1916 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    266 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk, megmossuk a hagymát, fokhagymát, paprikákat, paradicsomot, és mindet apró kockára vágunk.
  2. Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, majd először a vöröshagymát üvegesre pirítjuk benne, majd beletesszük a fokhagymát, és végül a zöldségeket. Így puhára főzzük kb. 20 perc alatt (végén le is turmixolhatjuk, hogy szép, sima legyen az alap).
  3. Megtisztítjuk a halat a bőrétől, kifilézzük, és felkockázzuk (kb. 3x3 cm). Beletesszük az alapba, hozzáöntünk kevés vizet, fűszerezzük majd puhára főzzük (kb. 10 perc, ügyeljünk arra, hogy a hús ne essen szét). Csak annyi vizet használjunk, hogy a végén kevés víz maradjon alatta, inkább az alaplé legyen hangsúlyos, kicsit sűrűbb! Ezután lehúzzuk a tűzről.
  4. A tejfölt simára keverjük a liszttel és egy pici alaplével, majd az egészet beleöntjük a kissé kihűlt paprikáshoz (figyeljünk rá, hogy a húst ne törjük össze). Ezután 2-3 percig átforraljuk az egészet.
  5. Házi csuszatésztával, és pirított szalonnakockákkal tálaljuk, ízlés szerint még tejföllel.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 78
  • Össznézettség: 169375
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 19.

Ajánló

Készíthetjük még házi csipetkével, és tálalhatjuk házi savanyúsággal is (magyarosan :)).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Harcsapaprikás
Pancsika 101 recept

Jó lenne több halat fogyasztani, ezért úgy döntöttünk, hogy legalább 2 hetente beiktatunk valamilyen halételt. Egyik ilyen a magyarországi honos szürke harcsából készült paprikás (tejfölös-lisztes habarással), mely elkészíthető afrikai harcsából is, illetve hagyományos pörköltként is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...