r
Nosalty Logó

Hamis tiramisu krémes charlotte torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hamis tiramisu krémes charlotte torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskótatekercs

Krém

Díszítés

Összesen 1338 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskótatekercs

Krém

Díszítés

Összesen 5355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskótatekercs

Krém

Díszítés

Összesen 258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1668.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.3 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 1338 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.9 g

Zsír

  • Összesen
    283.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6674.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1433 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2704 mg
  • Nátrium
    1981 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    581.2 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    722 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    935 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    1774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    934 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2951 micro
Összesen 5355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Piskótatekercs

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskótatekercs

  1. Mindenki úgy csinálja a tésztát, ahogy a legjobban bevált neki. Én így készítem: 1 piskótatekercshez: 4 tojás, 4 ek liszt, 4 ek cukor, fél csomag sütőpor kell. A tojásokat feltörjük, és elválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A sárgájához hozzáteszünk 4 ek cukrot, és ezt habosra keverjük.Majd hozzátesszük a sütőport a liszttel, és elkeverjük benne. A tojás felvert habját finoman hozzákeverjük, és sütőlappal kibélelt tepsiben megsütjük (kb.15-20 perc).
  2. Mikor kész a piskóta, még melegen kivesszük a tepsiből, egy konyharuhára borítjuk, levesszük az aljáról a sütőlapot. Ha a széle keményebb, akkor levágjuk, mert feltekerésnél különben megtörhet. (Bármilyen lekvár jó hozzá, de tapasztalataim alapján ehhez a krémhez a barack illik a legjobban, mert nem olyan erőteljes az íze.) A lekvárral megkenjük (ízlés szerinti adaggal), majd feltekerjük. Ezt félretesszük, és megcsináljuk a másik tekercset is.
  3. A piskótatekercseket feldaraboljuk. Azt a formát, amiben szeretnénk a tortát elhelyezni (tehát amilyen végleges formát akarunk a tortának), kibéleljük alufóliával. Ebbe szépen beletesszük a piskótatekercseket (ez adja a külsejét a tortának), és úgy próbáljuk ezt megtenni, hogy ne legyenek lyukas részek, ahol a krém kifolyhat, mint az én tortámon is látszik:). (Kibéleljük oldalt is a formát.)

Krém

  1. A tojások fehérjét különválasztjuk a sárgájától. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, és habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a feketekávé negyedét és a vajkrémet (lehet mascarpone sajtból is készíteni, vajkrémmel számomra lágyabb hatású). Ezt már fakanállal keverjük össze. Ehhez hozzáadjuk a tojások felvert habját, és finoman összekeverjük.
  2. A kávét felmelegítjük, és beleteszünk egy csomag (ennyi kell, hogy megfogja a krémet!) étkezési zselatint. Elkészítjük úgy, ahogy a csomagoláson leírják. Amint kész, MÉG MELEGEN a krémhez tesszük, mert ha kihűlve tesszük hozzá, akkor darabos lesz, és elkeverjük benne.
  3. A piskótatekerccsel kibélelt formába beleöntjük a kész krémünket, és a tetejére is piskótatekercseket teszünk. Ha kész vagyunk, akkor alufóliával letakarjuk, és minimum egy éjszakára állni hagyjuk a hűtőben.

Díszítés

  1. Igazából nem fontos a díszítés, hiszen önmagában is egy mutatós tortáról van szó. Én most csokipillangókkal és virággal díszítettem ki.
  2. Ehhez a díszítéshez durván fél-fél tábla fehér és étcsokoládé szükséges. A pillangók szárnyát és a virág szirmait egy zsírpapírra felrajzoljuk, majd megfordítjuk. Gőz felett megolvasztjuk a csokikat. Az étcsokival - ami lehet tejcsoki is természetesen - megrajzoljuk a pillangószárnyak körvonalait. Ehhez egy kilyukasztott zacskóba beletesszük a csokit. Mikor megdermedt a körvonal, fehér csokival kitöltjük a belsejét. Némelyik szárnyat őrölt kávéval díszíthetünk, míg másokat pici csokipöttyökkel (tűvel belepöttyentettem). A virág szirmait ugyanezzel a módszerrel készíthetjük. A szárnyak és szirmok seregét a hűtőben megdermesztjük. Ha marad ki krém, akkor azzal fel lehet tenni ezeket a díszeket. Gyorsan kell cselekedni, mert a vékony csoki gyorsan olvad.
  3. Jó étvágyat hozzá! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2411
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 24.

Ajánló

Ne kövezzetek meg, de nem vagyok biztos a tortaformám méretében. Szerintem 26 cm-es tortaformám van, és az ahhoz való mennyiséget írtam le. Csináltam már nagyobb adagot is. Annak 4.5 l-es Tupperware tál volt a formaadója, és ahhoz 3 piskótatekercs kellett és dupla adag krém. Ebben az esetben a krémet megfeleztem, és amikor a felét beletöltöttem, akkor 1 sor kávéba áztatott babapiskótát tettem rá, és erre öntöttem  a maradék krémet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A családunk egyik kedvenc süteménye a hamis tiramisu, amely alapján elkészítettem egy ilyen tortát. A barátomnak annyira ízlik, hogy harmadik éve ezt kéri a szülinapjára. :) És nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnhet elsőre. :)

Hozzávalók

Piskótatekercs

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...