Hamis tiramisu krémes charlotte torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskótatekercs
-
110g tojás138 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
100g lekvár/ dzsem278 kcal
Krém
-
18g cukor68 kcal
-
125g vajkrém478 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
38g feketekávé3 kcal
Díszítés
-
13g fehér csokoládé67 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
Összesen
1338
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskótatekercs
-
440g tojás554 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
400g lekvár/ dzsem1112 kcal
Krém
-
70g cukor271 kcal
-
500g vajkrém1910 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
150g feketekávé14 kcal
Díszítés
-
50g fehér csokoládé270 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
5355
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskótatekercs
-
21.2g tojás27 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
19.3g lekvár/ dzsem54 kcal
Krém
-
3.4g cukor13 kcal
-
24.1g vajkrém92 kcal
-
10.6g tojás13 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
7.2g feketekávé1 kcal
Díszítés
-
2.4g fehér csokoládé13 kcal
-
2.4g étcsokoládé13 kcal
Összesen
258
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.7 g
Zsír
-
Összesen 70.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 544 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1668.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 358 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 676 mg
-
Nátrium 495 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.3 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 180.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 444 mg
-
Retinol - A vitamin: 233 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 738 micro
Összesen
1338
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.9 g
Zsír
-
Összesen 283.3 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 2175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6674.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 218 mg
-
Kálcium 1433 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 307 mg
-
Foszfor 2704 mg
-
Nátrium 1981 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 581.2 g
-
Cukor 400 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 722 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 935 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 476 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 343 micro
-
Kolin: 1774 mg
-
Retinol - A vitamin: 934 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2951 micro
Összesen
5355
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 34.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
258
kcal
Hozzávalók
Piskótatekercs
-
20 ek lekvár/ dzsem
Krém
-
7 ek cukor
-
4 db tojás
-
20 g zselatin
-
1.5 dl feketekávé
Díszítés
-
5 dkg fehér csokoládé
-
5 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Piskótatekercs
- Mindenki úgy csinálja a tésztát, ahogy a legjobban bevált neki. Én így készítem: 1 piskótatekercshez: 4 tojás, 4 ek liszt, 4 ek cukor, fél csomag sütőpor kell. A tojásokat feltörjük, és elválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A sárgájához hozzáteszünk 4 ek cukrot, és ezt habosra keverjük.Majd hozzátesszük a sütőport a liszttel, és elkeverjük benne. A tojás felvert habját finoman hozzákeverjük, és sütőlappal kibélelt tepsiben megsütjük (kb.15-20 perc).
- Mikor kész a piskóta, még melegen kivesszük a tepsiből, egy konyharuhára borítjuk, levesszük az aljáról a sütőlapot. Ha a széle keményebb, akkor levágjuk, mert feltekerésnél különben megtörhet. (Bármilyen lekvár jó hozzá, de tapasztalataim alapján ehhez a krémhez a barack illik a legjobban, mert nem olyan erőteljes az íze.) A lekvárral megkenjük (ízlés szerinti adaggal), majd feltekerjük. Ezt félretesszük, és megcsináljuk a másik tekercset is.
- A piskótatekercseket feldaraboljuk. Azt a formát, amiben szeretnénk a tortát elhelyezni (tehát amilyen végleges formát akarunk a tortának), kibéleljük alufóliával. Ebbe szépen beletesszük a piskótatekercseket (ez adja a külsejét a tortának), és úgy próbáljuk ezt megtenni, hogy ne legyenek lyukas részek, ahol a krém kifolyhat, mint az én tortámon is látszik:). (Kibéleljük oldalt is a formát.)
Krém
- A tojások fehérjét különválasztjuk a sárgájától. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, és habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a feketekávé negyedét és a vajkrémet (lehet mascarpone sajtból is készíteni, vajkrémmel számomra lágyabb hatású). Ezt már fakanállal keverjük össze. Ehhez hozzáadjuk a tojások felvert habját, és finoman összekeverjük.
- A kávét felmelegítjük, és beleteszünk egy csomag (ennyi kell, hogy megfogja a krémet!) étkezési zselatint. Elkészítjük úgy, ahogy a csomagoláson leírják. Amint kész, MÉG MELEGEN a krémhez tesszük, mert ha kihűlve tesszük hozzá, akkor darabos lesz, és elkeverjük benne.
- A piskótatekerccsel kibélelt formába beleöntjük a kész krémünket, és a tetejére is piskótatekercseket teszünk. Ha kész vagyunk, akkor alufóliával letakarjuk, és minimum egy éjszakára állni hagyjuk a hűtőben.
Díszítés
- Igazából nem fontos a díszítés, hiszen önmagában is egy mutatós tortáról van szó. Én most csokipillangókkal és virággal díszítettem ki.
- Ehhez a díszítéshez durván fél-fél tábla fehér és étcsokoládé szükséges. A pillangók szárnyát és a virág szirmait egy zsírpapírra felrajzoljuk, majd megfordítjuk. Gőz felett megolvasztjuk a csokikat. Az étcsokival - ami lehet tejcsoki is természetesen - megrajzoljuk a pillangószárnyak körvonalait. Ehhez egy kilyukasztott zacskóba beletesszük a csokit. Mikor megdermedt a körvonal, fehér csokival kitöltjük a belsejét. Némelyik szárnyat őrölt kávéval díszíthetünk, míg másokat pici csokipöttyökkel (tűvel belepöttyentettem). A virág szirmait ugyanezzel a módszerrel készíthetjük. A szárnyak és szirmok seregét a hűtőben megdermesztjük. Ha marad ki krém, akkor azzal fel lehet tenni ezeket a díszeket. Gyorsan kell cselekedni, mert a vékony csoki gyorsan olvad.
- Jó étvágyat hozzá! :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2417
- Feltöltés dátuma: 2014. június 24.
Ajánló
Ne kövezzetek meg, de nem vagyok biztos a tortaformám méretében. Szerintem 26 cm-es tortaformám van, és az ahhoz való mennyiséget írtam le. Csináltam már nagyobb adagot is. Annak 4.5 l-es Tupperware tál volt a formaadója, és ahhoz 3 piskótatekercs kellett és dupla adag krém. Ebben az esetben a krémet megfeleztem, és amikor a felét beletöltöttem, akkor 1 sor kávéba áztatott babapiskótát tettem rá, és erre öntöttem a maradék krémet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A családunk egyik kedvenc süteménye a hamis tiramisu, amely alapján elkészítettem egy ilyen tortát. A barátomnak annyira ízlik, hogy harmadik éve ezt kéri a szülinapjára. :) És nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnhet elsőre. :)