r
Nosalty Logó

Hamis tiramisu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Budai Brigi
Hamis tiramisu
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A krémhez

A piskótához

Összesen 857 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A krémhez

A piskótához

Összesen 3425 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A krémhez

A piskótához

Összesen 232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 857 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    137.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1524 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479.9 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    200 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 3425 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A krémhez

A piskótához

Elkészítés

A krémhez

  1. Egy edénybe beleöntjük a 4 dl tejet, a habporokat, a főzés nélküli pudingport és a vaníliás cukrot.
  2. Robotgéppel kemény habot verünk belőle kb. 5-10 perc alatt.
  3. Majd hozzátesszük a vajkrémet és tovább verjük egy kis ideig.
  4. A 4 adag kávéhoz hozzáadjuk a cukrot, a fél dl tejet és a rumaromát.
  5. A babapiskótákat beleforgatjuk a kávéba, de csak egy pillanatra, mert gyorsan megszívja magát.
  6. Egy nagyobb téglalap alakú jénaiba vagy bármilyen más tálba, sorba beletesszük a piskótákat.
  7. Rákenjük a krém felét, majd még egy sor piskóta következik, a végén pedig a maradék krém.
  8. A tetejére kakaóport szitálunk.
  9. Hűtőszekrénybe tesszük, egy pár óra alatt megpuhul a piskóta és már fogyasztható is.
  • Receptkönyvben: 252
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 106650
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 02.

Ajánló

Vajkrém helyett persze mascarponét is használhatunk. Én egy kis mandulaaromát is tettem bele (mind a krémbe és a kávéba is, de csak kicsit, mert intenzív).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hamis tiramisu
Budai Brigi 17 recept

Nagyon szeretem a tiramisut, de sajnos a tojásos változattól mindig beteg voltam. Így nagyon örültem, mikor rábukkantam erre a receptre. Igaz, így már nem a tradicionális tiramisuról van szó, főleg mert nem mascarpone van benne hanem vajkrém, de azért így is élvezhető. Így talán kicsit gyorsabb és olcsóbb is.

Hozzávalók

A krémhez

A piskótához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...