r
Nosalty Logó

Hamis rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hamis rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1396 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 4190 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 205 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2644.1 g
  • Cink
    435 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    335 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    757 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.8 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    220 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    42 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    200 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1396 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.1 g

Zsír

  • Összesen
    190.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7932.3 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1852 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    2270 mg
  • Nátrium
    1141 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.3 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    660 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    721 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 4190 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.6 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a cukrot, a sütőport összekeverjük, és a felét egy kizsírozott vagy kivajazott tepsibe szórjuk, lehetőleg egyenletesen.
  2. Rávágunk a tetjére pöttyökben kb. 5 dkg margarint, majd rászórjuk a túrót, és a maradék lisztet.
  3. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjébe teszünk egy csipet sót, és kemény habbá verjük.
  4. A tejfölhöz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, és összekeverjük, majd egy fakanál segítségével laza mozdulatokkal összedolgozzuk a habbal és a 6 dl tejjel.
  5. Ezt is beleöntjük a tepsibe.
  6. Utána kisebb darabokra vágjuk a maradék margarint, rászórjuk a keverék tetejére, majd megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük, mert sütőtől függően változó a sütési idő).
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 24 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 115
  • Össznézettség: 46941
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 01.

Ajánló

Mivel a tésztafélékre jellemző az, hogy hamar eltelítik az embert, azonban étkezés után fél órával újból éhesek leszünk, ehhez az ételhez tartalmasabb levest szoktak kínálni, mint például: Jókai bableves, Gulyásleves, stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az ételt akkor szoktam elkészíteni,amikor hazaesek a vásárlásból, és nem érek rá macerás ebédet főzni. Többféleképpen lehet variálni: ha a barátnőm nálunk eszik (ilyenkor mindig 2 tepsivel sütünk), akkor általában az egyik adagba banán is kerül. Lehet tenni bele mazsolát, bontott meggyet, kevés citromhéjat, ehetjük nutellával, lekvárokkal, eperrel és tejszínhabbal, vagy csak magában, ki mit kíván hozzá.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...