r
Nosalty Logó

Hamis borscs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
In.cuska
Hamis borscs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 830 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 20 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    515.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1115 micro
  • β-karotin
    3017 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    662 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 119 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2544.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    698 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    783 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.3 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    3607.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2185 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    368 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1302 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    857 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    7807 micro
  • β-karotin
    21120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4634 micro
  • Lut-zea
    3462 micro
Összesen 830 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    186 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    110 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 20 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábosban felteszünk 2-2,5 liter vizet főni. Megmosunk, megtisztítunk és felvágunk 2 sárgarépát karikákra, 1 fehérrépát két részre, a zellert és a káposztát kockákra. A kisebb hagymát megtisztítjuk, de nem vágjuk fel. Amikor a víz felforrt, beletesszük a zöldségeket, közepes lángon főzzük.
  2. A maradék 1 répát lereszeljük közepes lyukú reszelőn. A nagyobb hagymát kockákra vágjuk, és együtt a kettőt, kis olajon megpároljuk.
  3. Amikor a hagyma üvegessé válik, hozzáadunk egy kockákra vágott paradicsomot, és tovább pároljuk. Ha kész, hozzáadjuk a leveshez. Egy kockákra vágott céklát is hozzáadunk.
  4. Ízlés szerint sót, borsot keverünk hozzá. Hozzáadunk még 2 babérlevelet is. Kis lángon, félig lefedve puhára főzzük a zöldségeket (kb. 20 perc).
  5. A maradék céklát kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a leveshez a felaprított petrezselymet és a lereszelt céklát, majd kis lángon, félig lefedve, 10 percig főzzük.
  6. Elzárjuk a lángot, teljesen letakarjuk, és 10 percig állni hagyjuk a levest. Tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat! :)
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 4034
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hamis borscs
In.cuska 12 recept

Orosz nagymamám gyors, hús nélküli borscs receptje. :)  Tejföllel tálalva a legjobb! Nyáron, hidegen frissítő zöldségleves; télen, melegen savanykás vitaminbomba!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...