r
Nosalty Logó

Hamburger buci 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Hamburger buci 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1082 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4331 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1838.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    1234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 1082 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.1 g

Zsír

  • Összesen
    128.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7354.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1221 mg
  • Nátrium
    4936 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    669.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    649 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1044 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    761 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 4331 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk egy kevés cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A liszthez adjuk a burgonyapelyhet, a sót, a maradék cukrot és elmorzsoljuk benne a vajat.
  3. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a felfutott élesztős tejet, majd alaposan átgyúrjuk. Közepesen lágy tésztát kell kapjunk.
  4. A megdolgozott tésztát kb. 30 perc alatt a duplájára kelesztjük, majd ismét átgyúrjuk és 7-8 adagra szétosztjuk.
  5. Ezeket a gombócokat zsemleformájúra alakítjuk és sütőpapíros tepsibe tesszük.
  6. Hagyjuk ismét a duplájára kelni és mielőtt az előmelegített sütőbe tennénk megkenjük a tetejüket a kissé felvert tojással és megszórjuk a szezámaggal. (Ez nem feltétlenül szükséges, ízlés dolga.)
  7. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  8. Amikor kivesszük, még melegen hideg, enyhén sós vízzel átkenjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7888
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 28.

Ajánló

A kelt tésztáknál, amihez vajat is adunk nagyon figyelni kell a megfelelő hőmérsékletre. Mivel a tejet előmelegítjük az élesztő kelesztéséhez, ezért a vaj kissé megolvad. Vigyázzunk, hogy ez ne tévesszen meg bennünket és ne adagoljuk túl a lisztet. Kb. 10 perc gyúrás után lehet megítélni, hogy elég jó-e a tészta, ekkorra már kezdenie kell elválnia tésztának a tál falától. Amennyiben ez nem történik meg, csak akkor adagoljunk hozzá még egy kevés lisztet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a kelt tésztákat és nem csak enni, de elkészíteni is. Mivel a "bolti" hambi nem annyira szimpatikus, ezért nekiálltam saját magam elkészíteni. Nagyon ízletes és nem csak hamburgerhez jó. Kevesebb cukorral sima zsemleként is szuper.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...