r
Nosalty Logó

Hamburger ahogy petione készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hamburger ahogy petione készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1258 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 5028 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4046.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1564 mg
  • Nátrium
    1409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    681.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    2612 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 1258 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    533.6 g

Zsír

  • Összesen
    214.8 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16185.8 g
  • Cink
    93 mg
  • Szelén
    749 mg
  • Kálcium
    2610 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    771 mg
  • Foszfor
    6258 mg
  • Nátrium
    5634 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.2 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    2727.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    877 micro
  • B6 vitamin:
    16 mg
  • B12 Vitamin:
    91 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    142 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    528 micro
  • Kolin:
    1908 mg
  • Retinol - A vitamin:
    722 micro
  • α-karotin
    346 micro
  • β-karotin
    1651 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    10449 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 5028 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    273 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Soha ne használjunk olajat a hús sütéséhez, mert nagyon zsíros lesz! Kizárólag lapon vagy grillen készítsük.
  2. A marhahúst 1,5 fej apróra kockázott hagymával, sóval, borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel ízlés szerint begyúrjuk, sütés előtt 4 nappal.
  3. Hagymát karikázunk, és enyhén megpirítjuk lapon (később ezt rakjuk a zsemlébe).
  4. A húst 4 felé szedjük, húspogácsát gyúrunk belőle és elkezdjük sütni.
  5. Sütés közben erősen nyomkodjuk, hogy kiengedje magából a levet.
  6. Amikor a hús megpirul, húsonként 4 db lapkasajtot olvasztunk rá.
  7. Közben krumplit főzünk félkeményre, majd felkockázzuk, és héjastól olajban megsütjük.
  8. Felkarikázzuk a paradicsomot és az uborkát.
  9. Tálalás előtt a félbevágott zsemle belső részétmegpirítjuk, tálaláskor célszerű mindenkinek magának megpakolni a burgert. Tuningolható: pirított baconnel, tojással.
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18394
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 06.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, aki imád nagyon durva ételeket készíteni, és elkápráztatni a barátait.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első hamburgert egy "kisebb" baráti összejövetel alkalmából készítettem, 7 kiló húsból 25 emberre, barátokkal. Ez nagyon jól sikerült. Azóta még pár alkalommal elkészült ez a csoda, bár a fejadagot húsimádatom miatt "kicsit" felemeltem. Így született meg ez a verzió.:-D Javaslom hozzá sör vagy kóla fogyasztását, mert úgy az igazi az érzés.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...