r
Nosalty Logó

Hambi zsemle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Hambi zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 696 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 2780 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 278 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1315.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    826 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 696 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5263.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    889 mg
  • Nátrium
    3304 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 2780 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

tészta

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. A tejet kézmelegre melegítjük, hozzáadunk kevés cukrot, elmorzsoljuk az élesztőt és a lisztből 4-5 ek-t, valamint a vajat. Összekeverjük egy kicsit, és kb. 30-40 percig meleg helyen felfuttatjuk.
  2. Ha szépen elkezdett dolgozni az élesztő, hozzáadjuk a maradék liszthez, és a tészta hozzávalóival (cukor, só, olaj, tojásfehérje) elkezdjük dagasztani. Öntünk hozzá langyos vizet is. Kb. 5 percig dagasztjuk a géppel, és amennyiben kell még folyadék, adunk hozzá. Szép selymes, lágy, ragadós tésztának kell lennie! Folpackkal letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük duplájára, kb. 1 óra.
  3. Lisztezett deszkára tesszük, finoman átgyúrjuk, és hurkát formázunk. Én 9 db-ot gömbölyítettem, de lehet kisebbeket is. Magasabb falú tepsibe tesszük, újabb 15-20 percig kelesztjük, majd lekenjük a tojássárgájával, amibe 1 kk. cukrot teszünk. Szóróanyaggal meghintjük (szezámmag, lenmag, mák stb.)
  4. Előmelegített sütőben (180 C) kb. 20 perc alatt megsül!!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 23319
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokat tartózkodunk egy kis faluban nyaranta, és ott nem egyszerű friss péksütit beszerezni, így hát sokféle sütit, kenyérfélét vagyok "kénytelen" sütni. Ezt a tésztát egy külföldi oldalon találtam....hevenyészett leírással...de miután már sok kelt tésztán vagyok túl...egész jól sikerült...többször is megsütöttem már :)

Hozzávalók

tészta

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...