r
Nosalty Logó

Hámán fülei

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Hámán fülei
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tésztához

töltelékhez

tetejére

Összesen 1043 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tésztához

töltelékhez

tetejére

Összesen 4169 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tésztához

töltelékhez

tetejére

Összesen 384 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1639 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 1043 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    222.1 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6556 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    3140 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    773 mg
  • Foszfor
    2226 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    138 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 4169 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 384 kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. A lisztet átszitáljuk és összedörzsöljük a lágy vajjal. Majd hozzátesszük a sót, a cukrokat. Összeforgatjuk.
  2. Ezután beledolgozzuk a tojást és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal könnyű pitetésztát gyúrunk. Fóliával letakarva hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
  3. A darált mákot egy lábaskában folytonos keverés közben lepirítjuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a tejet, a fahéjat, a reszelt narancshéjat. Felfőzzük. Amikor a máktöltelék kihűlt, belekeverjük a szilvalekvárt.
  4. A hűtőből kivett tésztát kb. 3 mm vastagságú lappá nyújtjuk. Egy nagy méretű pogácsaszaggatóval (nálam ez 7 cm átmérőjű) köröket szúrunk ki. A körök közepére teszünk egy-egy teáskanálnyi máktölteléket. Három oldalról felhajtjuk a körök széleit, és jól összenyomjuk.
  5. Sütőlemezre téve előmelegített sütőben (180 C gázsütő 3 fokozat) sütjük kb. 15-20 percig.
  6. Porcukorral meghintve langyosan kínáljuk. Süteményes dobozba téve napokig friss marad.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3750
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 26.

Ajánló

Aki édesebben szereti és szereti az intenzívebb fahéjas ízt, az bátran ízesítse a máktölteléket a kedve szerint. Elrontani nem lehet. A szilvalekvár és a narancshéj adja a különleges zamatát a sütinek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hámán fülei
Lizinka_ 604 recept

Nagyon kiadós, ízletes sütemény. A szilvalekvár és a narancshéj különleges aromát ad a sütinek.

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...