r
Nosalty Logó

Ham and eggs-tésztában sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rumiszivi
Ham and eggs-tésztában sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 687 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2748 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1987.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    1072 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 687 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138 g

Zsír

  • Összesen
    187.8 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1692 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7951.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1595 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1764 mg
  • Nátrium
    4289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    601.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1287 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    348 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    1205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    727 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3211 micro
Összesen 2748 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kettévágjuk, majd egyenként kisodorjuk a tortafománál kicsit nagyobb méretre, hogy legyen pereme is. A formát kikenjük margarinnal, az egyik tésztát belehelyezzük, villával kicsit megszurkodjuk, majd ráhelyezzük a sonkaszeletek felét.
  2. A tejfölből, a felvert tojásból és a hagyma feléből öntetet készítünk, megízesítjük a fűszerekkel, sóval, majd ráöntjük a sonkára.
  3. Erre egyenként ráütjük a tojásokat, vigyázva, hogy a sárgája egyben maradjon (én 6 tojást ütöttem rá), megsózzuk, borsozzuk a tojásokat. Megszórjuk a reszelt sajt felével, a maradék hagymával, fűszerezzük sóval, friss vagy szárított fűszerekkel, majd rárakjuk a maradék sonkát.
  4. A leveles tészta másik részét még a sodródeszkán megböködjük villával, hogy ne lyukasszuk ki a tojások sárgáját, majd ráhelyezzük a sonkára. A széleiket jól összedolgozzuk, nyomkodjuk össze a tésztákat, csavarhatjuk egymásba is, az a lényeg, hogy ne tudjon kifolyni a torta tartalma. Megkenjük felvert tojással, és rászórjuk a maradék sajtot.
  5. Előre melegített sütőben pirosra sütjük. Egy kicsit hagyni kell kihűlni, csak azután lehet a formából kivenni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3135
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 07.

Ajánló

Salátával, friss kiflivel, kenyérrel fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Rumiszivi 91 recept

Éhes lettem :), volt otthon maradék sonkám, gondoltam keresek valami receptet, ami új és mégis finom. Ezt találtam egy szlovák oldalon, megsütöttem és nekem nagyon ízlik. Gondoltam, felteszem ide, ha esetleg más is kipróbálná, legyen valami útmutató recept amit kipróbálhat, amit variálhat kedvére.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...