r
Nosalty Logó

Halványító zelleres krémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Halványító zelleres krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1004 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    845.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    225 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1906 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 252 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3380.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    2538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    900.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    924 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7626 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1949 micro
Összesen 1004 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halványító zellerszárakat megtisztítjuk, mossuk, egy szárat és néhány zellerlevelet félreteszünk, a többit apró kockákra vágjuk. A hagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk.
  2. A forró vajban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a halványító zellert, és további 1-2 percig dinszteljük.
  3. Felöntjük a borral és 400 ml levessel. Lefedve, közepes hőfokon kb. 10-15 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.
  4. Ismét felfőzzük, hozzáadjuk a tejszínt. A végen hozzákeverjük a krémsajtot, és hagyjuk a levesben felolvadni.
  5. Sóval, borssal, cayenne-i borssal, szerecsendióval, csipet cukorral ízesítjük.
  6. A sárgarépát megtisztítjuk, és a félretett zellerszárral együtt apró kockákra vágjuk.
  7. 200 ml levesben kb. 10 perc alatt megfőzzük, leszűrjük.
  8. A levest a zöldségkockákkal és kevés durvára vágott zellerlapival megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 17374
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon egyszerű és finom leves. Ha sűrűbben szeretnénk, sűrítsük a levest kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...