Halványító zelleres krémleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
175g halványító zeller22 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
150g zöldség alaplé11 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
50g krémsajt125 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
Összesen
252
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
700g halványító zeller87 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
600g zöldség alaplé42 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
200g krémsajt500 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
Összesen
1004
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
37.2g halványító zeller5 kcal
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
5.3g fehérbor4 kcal
-
31.8g zöldség alaplé2 kcal
-
5.3g főzőtejszín7 kcal
-
10.6g krémsajt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
4.2g sárgarépa2 kcal
Összesen
54
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 845.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 635 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 225 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 231 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1906 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 487 micro
Összesen
252
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 70.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3380.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 411 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 315 mg
-
Nátrium 2538 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 900.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 924 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 195 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 189 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 7626 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1949 micro
Összesen
1004
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 131 micro
-
β-karotin 405 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
54
kcal
Hozzávalók
-
700 g halványító zeller
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 ek vaj
-
100 ml fehérbor
-
600 ml zöldség alaplé
-
100 ml főzőtejszín
-
200 g krémsajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
cayenne paprika ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
1 csipet cukor
-
1 közepes db sárgarépa
Elkészítés
- A halványító zellerszárakat megtisztítjuk, mossuk, egy szárat és néhány zellerlevelet félreteszünk, a többit apró kockákra vágjuk. A hagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk.
- A forró vajban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a halványító zellert, és további 1-2 percig dinszteljük.
- Felöntjük a borral és 400 ml levessel. Lefedve, közepes hőfokon kb. 10-15 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.
- Ismét felfőzzük, hozzáadjuk a tejszínt. A végen hozzákeverjük a krémsajtot, és hagyjuk a levesben felolvadni.
- Sóval, borssal, cayenne-i borssal, szerecsendióval, csipet cukorral ízesítjük.
- A sárgarépát megtisztítjuk, és a félretett zellerszárral együtt apró kockákra vágjuk.
- 200 ml levesben kb. 10 perc alatt megfőzzük, leszűrjük.
- A levest a zöldségkockákkal és kevés durvára vágott zellerlapival megszórva tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 134
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 34
- Össznézettség: 17374
- Feltöltés dátuma: 2014. december 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy nagyon egyszerű és finom leves. Ha sűrűbben szeretnénk, sűrítsük a levest kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel.