Halloweeni tökfej torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hevike
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
73g tojás92 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
46 kcal
A krémhez
-
167g gyümölcsjoghurt160 kcal
-
3g zselatin11 kcal
-
84 kcal
A díszítéshez
-
50g marcipán231 kcal
Összesen
749
kcal
- 11% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
A krémhez
-
1000g gyümölcsjoghurt960 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
A díszítéshez
-
300g marcipán1386 kcal
Összesen
4494
kcal
- 11% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
19.5g tojás24 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
5.3g finomliszt19 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
4.4g sárgabaracklekvár12 kcal
A krémhez
-
44.2g gyümölcsjoghurt42 kcal
-
0.9g zselatin3 kcal
-
8.8g növényi habtejszín22 kcal
A díszítéshez
-
13.3g marcipán61 kcal
Összesen
197
kcal
- 11% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.5 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 56.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 193 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 328 micro
Összesen
749
kcal
- 11% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135 g
Zsír
-
Összesen 167.1 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1444 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2560.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 915 mg
-
Nátrium 1135 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 540.2 g
-
Cukor 407 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 339.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 620 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 224 micro
-
Kolin: 1160 mg
-
Retinol - A vitamin: 620 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1969 micro
Összesen
4494
kcal
- 11% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 113.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
8 ek cukor
-
8 evőkanál finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
A krémhez
-
1000 ml gyümölcsjoghurt
-
20 g zselatin
-
200 ml növényi habtejszín
A díszítéshez
-
30 dkg marcipán
Elkészítés
A piskótához
- A 8 tojásból hagyományos piskótát sütünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát.
- Hozzászitáljuk a lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
- Előmelegített sütőben megsütjük, tűpróba! Még melegen feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
- A joghurthoz hozzáadjuk a zselatint, és felmelegítjük. Még forrás előtt levesszük a tűzről, és kihűtjük.
- A piskótát óvatosan kihajtjuk, lekvárral megkenjük, és újra feltekerjük. Kb. ujjnyi szeletekre vágjuk.
- Két egyforma, félgömb alakú formába (műanyag tálkát) alufóliát teszünk, és a piskóta szeletekkel "kibéleljük" a formát.
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd a joghurtos krémbe keverjük. A krémmel megtöltjük a formákat, és hideg helyre tesszük, hogy kicsit dermedjen.
- Ha a krém már nem folyik, akkor óvatos és gyors mozdulattal a két formát összefordítjuk (egy nagyobb ruhával összekötjük, hogy ne csússzon szét), és egy éjszakára hideg helyen pihentetjük.
- Másnap óvatosan kibontjuk a formából, leszedjük róla az alufóliát, narancsszínű marcipánnal bevonjuk, és kedvünk szerint díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x30x6
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1278
- Feltöltés dátuma: 2014. október 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Hevike
19 recept
Október végén a tökfaragás és a töklámpás készítése már el sem maradhat. A kikapart belsejéből finom süteményeket készítünk, a magokat megpirítjuk, ezután készítem a töklámpást. Minden évben más a végeredmény. Mindig valami újdonságon gondolkozok. Így jött az ötlet, megcsinálom tortából is!