r
Nosalty Logó

Halloween muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Halloween muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 4% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 4625 kcal
  • 4% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 4% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 385 kcal
  • 4% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2710.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    707 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    967 mg
  • Nátrium
    806 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    978.4 g
  • Cukor
    720 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 4625 kcal
  • 4% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és béleljük ki a muffin sütő mélyedéseit sütőkapszlikkal (sütőpapírokkal).
  2. Egy közepes tálban szitáljuk össze a lisztet, sütőport, fahéjat, szerecsendiót és a sót.
  3. Kézi vagy gépi habverővel habosítsuk fel a vajat, majd adagoljuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Addig keverjük, ameddig sima nem lesz, ekkor jöhet bele a tej. Vegyük lejjebb a sebességet és adagonként adjuk hozzá a lisztes keveréket, míg sima nem lesz.
  4. Egy másik tálban készítsünk kemény habot a tojásfehérjékből, majd kisebb adagokban kézi keveréssel adagoljuk a tésztához.
  5. Az így elkészült masszát adagoljuk a muffinsütőbe helyezett sütőkapszlikba (12 darab lesz belőle) és mehetnek is egyből a sütőbe úgy 18-20 percre. Készíthetünk próbát fogpiszkálóval, ha úgy tudjuk kihúzni, hogy nem ragad rá semmi, akkor lesz készen a muffinunk. Ekkor vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. Egy kisebb lábasban forraljuk össze a cukrot vízzel, vegyük lejjebb a hőfokot és forraljuk addig, ameddig a széle elkezdene barnulni. Ekkor öntsük ki egy leolajozott rámás tálcára, folpackra vagy tepsibe és várjuk meg hogy kihűljön. Ekkor lehet törni!
  7. Ez idő alatt elkészíthetjük a cukormázat: egy tálban mixer segítségével összehabosítjuk a vajat krémsajttal, hozzá adjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és simára keverjük.
  8. A kihűlt sütiket egy tálra tesszük. Tetejüket megkenjük édes, fehér mázzal, spatulával könnyebben megy. A mázas csészesütik hűtőbe kerülhetnek egy napra. Másnap tetejükre szúrjuk az üveg cserepeket és a cseresznyedzsemet.
  9. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4780
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 24.

Ajánló

Ez egy valódi Halloween-i süti, de ha kihagyjuk – az egyébként is nehézkes – cserepeket, akkor bármilyen más alkalomra elkészíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A közelgő Halloween-re keresgéltem ötleteket amerikai receptek között és erre a Marta Stewart sütire esett a választásom. Az üvegcserepekkel egy kicsit megküzdöttem, de egyébként nagyon egyszerű elkészíteni a muffint. A cukormáz isteni finom rajta, vadcseresznye dzsemmel különösen és nem olyan rémisztő, mint hasonszőrű társai!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...