r
Nosalty Logó

Halfilék balzsamecet mártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marcsus
Halfilék balzsamecet mártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A halhoz

A mártáshoz

508
Kalória
35.5g
Fehérje
17.8g
Szénhidrátok
34.1g
Zsír
397.6g
Víz
137.1g
Koleszterin
2.8g
Rost
8.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A halhoz

A mártáshoz

Összesen 508 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A halhoz

A mártáshoz

Összesen 2034 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A halhoz

A mártáshoz

Összesen 104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1841.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    1112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    397.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    698 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 508 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    142.1 g

Zsír

  • Összesen
    136.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7365.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1557 mg
  • Nátrium
    4450 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1590.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    874 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    748 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    621 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2791 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 2034 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    524 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

A halhoz

  1. A halfiléket megsózzuk, megborsozzuk, és bekenjük a citromlével.
  2. A kakukkfűről leszedjük a levélkéket, és apróra vágjuk. A paradicsomokat bevagdaljuk, forró vízbe tesszük. (Sok helyen azt írják, hogy csak pár másodpercre, de nekem valahogy pár másodperc alatt nem sikerül. Egy perc minimum.) Kivesszük, és hideg vízbe tesszük, lehúzzuk a bőrét, és kiszedjük a magokat. Egy centis kockákra vágjuk.
  3. A hagymát apróra vágjuk, a vaj felével nagy serpenyőbe tesszük, és pár percig pároljuk, hozzáöntjük a vizet, hozzáadjuk a halszószt. Elforraljuk a harmadáig, kb. 6-8 perc, ezek után hozzátesszük a tejfölt és a tejszínt, forraljuk még 3 percig. Beletesszük a balzsamecetet és a kakukkfüvet. Ha szárított kakukkfüvet használunk, azt előbb kell beletenni, mert száraz marad. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A halfiléket kissé felszárítjuk papírtörölközővel, belisztezzük. Az olajat a maradék vajjal serpenyőbe tesszük, és kisütjük, vastagságtól és mérettől függ, mennyi ideig, de 5 perc elég szokott lenni egy oldalra.
  5. A szószba beleszórjuk a paradicsomot, és megmelegítjük. Kirakjuk a tányérra a halfiléket, mellé öntjük a szószt, díszíthetjük kakukkfűvel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Ezt a receptet már nagyon sokszor elkészítettem, mindenki nagyon szereti. Ha nincs otthon halszósz, lehet sima leveskockából levest csinálni, az is megteszi. Bármilyen halfilé mellé kitűnő szósz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Strandos hekk

A lángost, a hekket és a főtt kukoricát magában foglaló "szentháromság" tagjaként, a paprikás lisztbe forgatott és bő olajban kisütött hal az egyik legkeresettebb strandétel ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!