r
Nosalty Logó

Halfilék balzsamecet mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marcsus
Halfilék balzsamecet mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A halhoz

A mártáshoz

Összesen 508 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A halhoz

A mártáshoz

Összesen 2034 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A halhoz

A mártáshoz

Összesen 104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1841.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    1112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    698 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 508 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    142.1 g

Zsír

  • Összesen
    136.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7365.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1557 mg
  • Nátrium
    4450 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1590.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    874 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    748 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    621 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2791 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 2034 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    524 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A mártáshoz

Elkészítés

A halhoz

  1. A halfiléket megsózzuk, megborsozzuk, és bekenjük a citromlével.
  2. A kakukkfűről leszedjük a levélkéket, és apróra vágjuk. A paradicsomokat bevagdaljuk, forró vízbe tesszük. (Sok helyen azt írják, hogy csak pár másodpercre, de nekem valahogy pár másodperc alatt nem sikerül. Egy perc minimum.) Kivesszük, és hideg vízbe tesszük, lehúzzuk a bőrét, és kiszedjük a magokat. Egy centis kockákra vágjuk.
  3. A hagymát apróra vágjuk, a vaj felével nagy serpenyőbe tesszük, és pár percig pároljuk, hozzáöntjük a vizet, hozzáadjuk a halszószt. Elforraljuk a harmadáig, kb. 6-8 perc, ezek után hozzátesszük a tejfölt és a tejszínt, forraljuk még 3 percig. Beletesszük a balzsamecetet és a kakukkfüvet. Ha szárított kakukkfüvet használunk, azt előbb kell beletenni, mert száraz marad. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A halfiléket kissé felszárítjuk papírtörölközővel, belisztezzük. Az olajat a maradék vajjal serpenyőbe tesszük, és kisütjük, vastagságtól és mérettől függ, mennyi ideig, de 5 perc elég szokott lenni egy oldalra.
  5. A szószba beleszórjuk a paradicsomot, és megmelegítjük. Kirakjuk a tányérra a halfiléket, mellé öntjük a szószt, díszíthetjük kakukkfűvel.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1497
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

Ezt a receptet már nagyon sokszor elkészítettem, mindenki nagyon szereti. Ha nincs otthon halszósz, lehet sima leveskockából levest csinálni, az is megteszi. Bármilyen halfilé mellé kitűnő szósz.

Hozzávalók

A halhoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...