Halfilék balzsamecet mártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marcsus
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
A halhoz
-
150g tilápia144 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
A mártáshoz
-
8g kakukkfű8 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
4g balzsamecet3 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
75g víz0 kcal
-
8g halszósz3 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
508
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
A halhoz
-
600g tilápia576 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
A mártáshoz
-
30g kakukkfű30 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
15g balzsamecet13 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
300g víz0 kcal
-
30g halszósz11 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2034
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
A halhoz
-
30.6g tilápia29 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
18 kcal
A mártáshoz
-
1.5g kakukkfű2 kcal
-
20.4g paradicsom4 kcal
-
2.9g salottahagyma2 kcal
-
0.8g balzsamecet1 kcal
-
10.2g főzőtejszín13 kcal
-
10.2g tejföl20 kcal
-
15.3g víz0 kcal
-
1.5g halszósz1 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
104
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 35.5 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1841.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 389 mg
-
Nátrium 1112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 397.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 219 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 187 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 698 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
508
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 142.1 g
Zsír
-
Összesen 136.3 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 548 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7365.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 275 mg
-
Kálcium 695 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 369 mg
-
Foszfor 1557 mg
-
Nátrium 4450 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1590.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 874 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 748 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 377 mg
-
Retinol - A vitamin: 621 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 2791 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 514 micro
Összesen
2034
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 375.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 524 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
A halhoz
-
600 g tilápia
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 kávéskanál só
-
2 csapott ek finomliszt
-
5 ek napraforgó olaj
A mártáshoz
-
10 szál kakukkfű
-
4 közepes db paradicsom
-
2 közepes db salottahagyma
-
3 ek balzsamecet
-
200 g főzőtejszín
-
200 g tejföl
-
3 dl víz
-
3 ek halszósz
-
2 ek vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A halhoz
- A halfiléket megsózzuk, megborsozzuk, és bekenjük a citromlével.
- A kakukkfűről leszedjük a levélkéket, és apróra vágjuk. A paradicsomokat bevagdaljuk, forró vízbe tesszük. (Sok helyen azt írják, hogy csak pár másodpercre, de nekem valahogy pár másodperc alatt nem sikerül. Egy perc minimum.) Kivesszük, és hideg vízbe tesszük, lehúzzuk a bőrét, és kiszedjük a magokat. Egy centis kockákra vágjuk.
- A hagymát apróra vágjuk, a vaj felével nagy serpenyőbe tesszük, és pár percig pároljuk, hozzáöntjük a vizet, hozzáadjuk a halszószt. Elforraljuk a harmadáig, kb. 6-8 perc, ezek után hozzátesszük a tejfölt és a tejszínt, forraljuk még 3 percig. Beletesszük a balzsamecetet és a kakukkfüvet. Ha szárított kakukkfüvet használunk, azt előbb kell beletenni, mert száraz marad. Sózzuk, borsozzuk.
- A halfiléket kissé felszárítjuk papírtörölközővel, belisztezzük. Az olajat a maradék vajjal serpenyőbe tesszük, és kisütjük, vastagságtól és mérettől függ, mennyi ideig, de 5 perc elég szokott lenni egy oldalra.
- A szószba beleszórjuk a paradicsomot, és megmelegítjük. Kirakjuk a tányérra a halfiléket, mellé öntjük a szószt, díszíthetjük kakukkfűvel.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1503
- Feltöltés dátuma: 2014. január 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsus
69 recept
Ezt a receptet már nagyon sokszor elkészítettem, mindenki nagyon szereti. Ha nincs otthon halszósz, lehet sima leveskockából levest csinálni, az is megteszi. Bármilyen halfilé mellé kitűnő szósz.