Halawet el jibna
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
63g mozzarella187 kcal
-
63g tej35 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
38g búzadara135 kcal
Az ashta krémhez
-
25g habtejszín73 kcal
-
44g tej25 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
19 kcal
-
0g rózsavíz0 kcal
A sziruphoz
Összesen
730
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
500g mozzarella1495 kcal
-
500g tej280 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
300g búzadara1080 kcal
Az ashta krémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
350g tej196 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
152 kcal
-
0g rózsavíz0 kcal
A sziruphoz
Összesen
5836
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
18.8g mozzarella56 kcal
-
18.8g tej11 kcal
-
11.3g cukor44 kcal
-
11.3g búzadara41 kcal
Az ashta krémhez
-
7.5g habtejszín22 kcal
-
13.2g tej7 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
1.5g étkezési keményítő6 kcal
-
0g rózsavíz0 kcal
A sziruphoz
Összesen
220
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.9 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1183.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 465 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 300 mg
-
Nátrium 368 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.6 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 83.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 177 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
730
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 183 g
Zsír
-
Összesen 201.9 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 617 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9464.4 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 3718 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 281 mg
-
Foszfor 2399 mg
-
Nátrium 2946 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 812.5 g
-
Cukor 540 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 668.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1456 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 126 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 1418 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 437 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 232 micro
Összesen
5836
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
220
kcal
Hozzávalók
A tésztához
Az ashta krémhez
-
200 ml habtejszín
-
350 ml tej
-
2 ek cukor
-
4 csapott ek étkezési keményítő
-
1 teáskanál rózsavíz
A sziruphoz
Elkészítés
A tésztához
- Először a "tésztát" készítjük el. Ehhez a tejet felforraljuk a cukorral, majd lassan hozzáöntjük a búzadarát is. Alaposan elkeverjük, majd beletördeljük a mozzarellát is. Addig keverjük, míg a sajt teljesen el nem olvad.
- Pár percig a lábasban hagyjuk a masszát, majd még azon melegében kiborítjuk egy tiszta munkalapra, és kinyújtjuk olyan 1-2 centisre. Én egy fóliát terítettem a massza tetejére, és így nyújtottam ki. Garantáltan nem szakad, szép egyenletes lesz.
- Kis téglalapokat vágunk a "tésztából", majd hagyjuk teljesen kihűlni.
- Az ashta krémhez 100 ml tejet elkeverünk a cukorral és a keményítővel.
- A maradék tejet és a tejszínt felforraljuk, majd ha már bugyog, hozzáadjuk a keményítős-cukros tejet, illetve a rózsavizet is, és addig keverjük, míg az egész be nem sűrűsödik. Levesszük a lábast a tűzről, és hagyjuk a krémet is kihűlni.
- A sziruphoz a vizet, cukrot, rózsavizet feltesszük forrni, majd a forrástól számolt 3 percig gyöngyöztetjük. Ezt is félretesszük hűlni.
- Most jön a pepecs rész, az összeállítás. Kb. az utolsó tésztacsíkoknál jöttem rá, hogy hogyan is lehet viszonylag szép rudakat formázni. Fogjunk egy téglalapot, az ujjunkkal kicsit nyomogassuk meg, hogy a kezünk melegétől a viszonylag merev formáját elveszítse, és kézreállóbb, formázhatóbb legyen. Tegyünk az egyik keskenyebbik szélére egy csík ashtát, majd óvatosan tekercseljük fel. Ha repedne, ne essünk kétségbe, mert ha az ujjunkkal kicsit megsimogatjuk a tésztát, akkor ki tudjuk javítani a hibát.
- Ha az összeset feltekertük, öntsük le a langyos/hideg (és semmiképpen nem forró) cukorsziruppal, majd koronázzuk meg egy kevés pisztáciával.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 196
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 17677
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 27.
Ajánló
Tipp: Ebből az adagból nagyon sok lesz. Én helyből csak a negyed mennyiséggel dolgoztam, így is 13-14 darab lett. Az ashtából szerintem elég sok mindent ki lehet hozni. A rózsavizet le lehet cserélni narancsvirág vízre, illetve más esszenciákra is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
...avagy sajtos édesség. Egy kedves ismerősömtől kaptam a receptet. Állítólag Libanonban elterjedt és közkedvelt nyalánkság. Kicsit pepecselős, de megéri vele dolgozni, mert a végeredmény egy nagyon finom, kellemesen selymes, különleges édesség... Amolyan villantós fajta.:)