Halas tésztasaláta zöldségekkel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
680
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
2717
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1061.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 544 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 287.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 318 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 346 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3020 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1159 micro
Összesen
680
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 163.8 g
Zsír
-
Összesen 39.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4246 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 483 mg
-
Kálcium 299 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 532 mg
-
Foszfor 2176 mg
-
Nátrium 716 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 420.4 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1149.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1272 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 180 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1384 micro
-
Kolin: 460 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 12079 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 4635 micro
Összesen
2717
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 268 micro
-
β-karotin 654 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 251 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és egy tálban összekeverjük a pestoval.
- A halat 1-2 cm-es kockára vágjuk, ha fagyasztott, előtte kiolvasztjuk. A sárgarépát vékony karikára szeleteljük, a padlizsánt és cukkinit felkockázzuk.
- Wok-ban vagy magas falú serpenyőben 1 ek olajat hevítünk, rádobjuk a sárgarépát, és 5 percig pirítjuk, majd a cukkinit és a padlizsánt együtt hozzáadjuk, és addig pirítjuk, amíg picit megpárolódnak. Szeretem, ha a zöldség nem puhul meg teljesen. Ha kész, a tésztához keverjük.
- A maradék megforrósított olajra tesszük a halat, ráfacsarjuk a citrom levét, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, míg zsírjára sül.
- Ekkor ezt is a tésztához keverjük, óvatosan, hogy a hal ne törjön, és tálaljuk. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3099
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
A halat csak a szokásos alap ízesítéssel készítettem, a zöldséges tésztához pedig kevés pestot kevertem. Így egyik íz sem nyomta el a másikat, és egy könnyed, nyári halas étel kerekedett ki belőle, melyet akár hidegen is fogyaszthatunk.