r
Nosalty Logó

Hálaadásnapi pulyka másképp

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Hálaadásnapi pulyka másképp
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hús

Köret

Összesen 840 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hús

Köret

Összesen 4195 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hús

Köret

Összesen 154 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1510 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    678 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    4484 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 840 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    296 g

Zsír

  • Összesen
    252 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1089 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7549.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    1064 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    520 mg
  • Foszfor
    3248 mg
  • Nátrium
    2411 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1606.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3392 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1504 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    22421 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 4195 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    823 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Hús

Köret

Elkészítés

Hús

  1. A pulykamellet filézőkéssel jobbról, balról vágva három felé nyitjuk, így jó nagy felületet kapunk, amit fűszerezhetünk, tölthetünk. Külső oldalát enyhén sózzuk (hisz a bacon is rákerül) és borsozzuk. A belső oldalt is enyhén sózzuk, és tarka borsot tekerünk rá.
  2. A belső oldalt beborítjuk a nyers áfonyaszemekkel.
  3. A francia camembert kecskesajttömböt hosszában felvágjuk, és két zsenge rozmaringágat dugunk a belsejébe, majd összecsukjuk a vágást.
  4. Az így megtöltött kecskesajtot az áfonya tetejére helyezzük, és a hússal és gyümölccsel körültekerjük úgy, hogy mindenütt egyformán kerüljön mindenből.
  5. A felgöngyölt hústekercset teljesen körbetekerjük bacon szalonnával, és egy akkora tepsibe tesszük, mint a hústekercs. Erős tűzön 1-2 perc alatt az alját megpirítjuk, majd fóliával letakarva 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 1 órára. Ha eltelt az idő, levesszük a fóliát, és pár perc alatt megpirítjuk a bacont.

Köret

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Vajat és tejet adva hozzá burgonyapürét készítünk.
  2. Az édesburgonyát megtisztítjuk, juliene-re vágjuk, és kevés olajon hirtelen 2-3 perc alatt szalmaburgonyát sütünk belőle, melyet konyhai törlőn itatunk le.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x20
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5192
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 03.

Ajánló

E mellé az étel mellé jól illik az általam már bemutatott tejszínes áfonyaszósz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hálaadásnapi pulyka másképp
Évi néni 1830 recept

Minden évben ünnepeljük a Hálaadást, bár nem a mi ünnepünk, de ilyenkor elfogyasztunk minden finomságot, és végignézzük az összes amerikai focimeccset, amit csak bemutatnak. Az idén szerencsések voltunk, mert most először három meccset is láthattunk egyhuzamban. Mivel nagy a kötődésünk ehhez a sporthoz, így kerül a pulyka is az asztalunkra. 

Hozzávalók

Hús

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...