Hal narancsos-tejszínes mártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
125g hal72 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g zöldbors0 kcal
-
63g narancslé29 kcal
-
63g zöldség alaplé4 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
14 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
8g víz0 kcal
Összesen
291
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g hal144 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g zöldbors0 kcal
-
125g narancslé59 kcal
-
125g zöldség alaplé9 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
29 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
16g víz0 kcal
Összesen
583
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
37g hal21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
0g zöldbors0 kcal
-
18.5g narancslé9 kcal
-
18.5g zöldség alaplé1 kcal
-
14.8g főzőtejszín19 kcal
-
1.1g étkezési keményítő4 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
2.4g víz0 kcal
Összesen
85
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 625 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 274 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 168.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 94 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 93 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
291
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.4 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1250 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 409 mg
-
Nátrium 548 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 337.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 188 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 189 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 185 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
583
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
85
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 ek vaj
-
125 ml zöldség alaplé
-
100 ml főzőtejszín
-
0.5 evőkanál étkezési keményítő
-
1 ek citromlé
Elkészítés
- A halszeleteket hideg vízzel megmossuk, szárítjuk. Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk.
- A forró vajban a halszeleteket oldalanként 4-5 percig sütjük. Kivesszük, és melegen tartjuk.
- Felöntjük a narancslével, levessel, tejszínnel, hozzáadjuk a zöldborsot, kb. felére főzzük. A mártást besürítjük 2 ek hideg vízzel elkevert keményítővel. Ízesítsük sóval, borssal, citromlével.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6469
- Feltöltés dátuma: 2011. október 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy nagyon egyszerű halétel. A mártást ízesíthetjük curry porral is.