r
Nosalty Logó

Hajtogatott tepertős pogácsa Katicától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Hajtogatott tepertős pogácsa Katicától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 837 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 6683 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 429 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    872.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 837 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.1 g

Zsír

  • Összesen
    456.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6979.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1155 mg
  • Nátrium
    4919 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1400 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1332 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    787 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 6683 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 429 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt futtassuk fel a cukros langyos tejben. A lisztet keverjük el 1 teáskanál sóval, jól morzsoljuk el benne a margarint, majd adjuk hozzá a tojást, a tojássárgáját, a tejfölt, és dagasszuk ki a felfuttatott élesztővel. A dagasztást végezhetjük géppel is. (Én jobban szeretem kézzel végezni.)
  2. Borítsuk a tésztát enyhén lisztezett munkafelületre, és egy jó nagy tállal letakarva hagyjuk egy 40 percet kelni. Szépen feljön a duplájára. Kelés után nyújtsuk ki kb. 30×40 cm-es téglalappá, kenjük rá egyenletesen a darált tepertőt, szórjuk meg az 1 teáskanál sóval, ízlés szerint szórjunk rá őrölt borsot.
  3. Gondolatban osszuk hosszában három részre a tésztát, jobbról és balról is hajtsuk a középső részre. Az így kapott tésztacsíkot fentről és lentről is a közepéig hajtsuk vissza. A tállal takarjuk le, és hagyjuk 30 percig pihenni. A hajtogatást még 2x ismételjük meg, közte 30 perc pihentetéssel. Végül ujjnyi vastagra nyújtsuk ki, a tetejét vagdaljuk be. Kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassuk ki.
  4. A kiszaggatott pogácsákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, hagyjuk őket 20-30 percig pihenni. Kenjük meg a tetejüket egy gyengén átkevert tojással. Ügyeljünk rá, hogy ne csorogjon le az oldalán, mert akkor nem tudnak szépen felemelkedni a pogik.
  5. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre. Nem kell tovább, mert akkor száraz lesz a pogácsa. Rácsra téve, a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 25932
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régen készítettem, így itt volt az ideje egy jó kis kolbászos bableves kísérőjeként. Ebből a mennyiségből 40-42 db pogi lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...