r
Nosalty Logó

Hajtogatott sajtos pogácsa Kingustól

2,0

1 ÉRTÉKELÉS26 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Hajtogatott sajtos pogácsa Kingustól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

828
Kalória
32.8g
Fehérje
97g
Szénhidrátok
32.6g
Zsír
62.5g
Víz
157.1g
Koleszterin
3.8g
Rost
5.1g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 828 kcal
  • 15% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4967 kcal
  • 15% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 15% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2201.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    540 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    1128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 828 kcal
  • 15% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.9 g

Zsír

  • Összesen
    195.8 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13209.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    334 mg
  • Kálcium
    3238 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    2548 mg
  • Nátrium
    6768 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    581.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    375.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    619 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1689 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 4967 kcal
  • 15% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 282 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt 2 dl tejben, egy kevés cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet, a tojást, a futtatott élesztőt, az étolajat, a maradék tejet, a cukrot és sót összegyúrjuk. Akkor jó, ha lágy tésztát kapunk. Letakarva, kb. 35-40 percig kelesztjük.
  3. A sajtot lereszeljük.
  4. A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk reszelt sajttal. Ezután hajtogatjuk. (A tésztát képzeletben harmadoljuk vízszintesen, majd a felső harmadot behajtuk középre, erre pedig ráhajtuk az alsó részt. Hosszúkás téglalapot kapunk. Ezt függőlegesen képzeletben szintén három részre harmadoljuk, a jobb oldalit behajtuk középre, majd erre hajtjuk a baloldali részt).
  5. Kb. 20 percig tovább kelesztjük, majd a vajazást, a sajtszórást és a hajtogatást megismételjük, és újabb 20 percig pihentetjük.
  6. A hajtogatott tésztát 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Bevagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a pogácsákat tenyerünk között megsodorjuk, hogy magasabb legyen. A tetejét tojással megkenjük, és sajttal megszórjuk.
  7. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A család imádja, így gyakran csinálom:)!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!