r
Nosalty Logó

Hajtogatott kolbászos pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Hajtogatott kolbászos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 999 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3992 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2186.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    1513 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 999 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.3 g

Zsír

  • Összesen
    202 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    530 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8744.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1040 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1241 mg
  • Nátrium
    6054 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    271 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    659 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 3992 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztben elkeverjük a sót, a borsot és a köményt.
  2. Fél dl langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt. A lisztbe mélyedést készítünk, és beleöntjük az élesztős tejet. Hagyjuk felfutni.
  3. A maradék langyos tejjel, a kissé felvert tojással és a tejföllel tésztát készítünk. Letakarva, langyos helyen kétszeresére kelesztjük.
  4. A kolbászt ledaráljuk, és krémesre keverjük 7,5 dkg margarinnal.
  5. Ha a tészta megkelt, nagy téglalappá nyújtjuk, és rákenjük a kolbászt.
  6. Gondolatban vízszintesen három részre osztjuk, tetejét lefelé, alját felfelé hajtjuk. Ezt a három rétegű tésztát megint elharmadoljuk gondolatban, és bal oldalát ráhajtjuk, jobb oldalát aláhajtjuk. Kicsit lelapogatjuk, majd kb. 20 percig a nyújtódeszkán kelni hagyjuk. Nagy műanyag tállal borítsuk le, úgy gyorsabban kel.
  7. A tésztát megint kinyújtjuk, megkenjük a maradék margarinnal, ami ne folyós legyen, csak kenhető. Szórjuk meg reszelt sajttal, kicsit lapogassuk le, és a hajtogatást még egyszer végezzük el. Megint hagyjuk pihenni, mint az előbb.
  8. Ha megkelt, megint nyújtsuk ki, de már csak kettőbe vagy négybe hajtsuk, és ismét hagyjuk kelni kb. 15 percig.
  9. Ekkor 3 cm vastagra nyújtjuk, tetejét éles késsel keresztben-hosszában bevagdossuk, közepes (4-5 cm-es) szaggatóval kiszaggatjuk, és nem szorosan tepsire rakjuk.
  10. Itt már csak annyit kelesztjük, amíg a sütő bemelegszik. Közben a tetejét megkenjük felvert tojással.
  11. Szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 273
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 22644
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 26.

Ajánló

Sör- vagy borkorcsolyának nagyon megfelel, de egy jó sűrű raguleves, gulyás vagy babgulyás után is el tudom képzelni második fogásnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sikerült bevásárolnom szó szerint nagyon száraz szárazkolbászt (néha hibázik az ember). Mikor már elegem lett, hogy alig bírom szeletelni, arra gondoltam, mért ne lehetne ledarálni, és hasonlóan elkészíteni, mint a tepertős pogácsát. A gondolatot hamar tett is követte, mert nálunk jöhet a kelt tészta minden formában, minden mennyiségben, imádjuk. Azon kívül meg ha kitalálok valamit étel terén, addig úgyse nyugszom, míg ki nem próbálom. Olyan jól sikerült, hogy még forrón lefotóztam, nehogy aztán már késő legyen. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...