Hajtogatott kolbászos pogácsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
999
kcal
- 13% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
3992
kcal
- 13% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
326
kcal
- 13% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.3 g
Zsír
-
Összesen 50.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2186.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 310 mg
-
Nátrium 1513 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 67.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 347 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 333 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 165 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
999
kcal
- 13% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.3 g
Zsír
-
Összesen 202 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 530 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8744.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 219 mg
-
Kálcium 1040 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 1241 mg
-
Nátrium 6054 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 402.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 271 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1388 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 396 micro
-
Kolin: 388 mg
-
Retinol - A vitamin: 1333 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 659 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 580 micro
Összesen
3992
kcal
- 13% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 712.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 493 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
326
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztben elkeverjük a sót, a borsot és a köményt.
- Fél dl langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt. A lisztbe mélyedést készítünk, és beleöntjük az élesztős tejet. Hagyjuk felfutni.
- A maradék langyos tejjel, a kissé felvert tojással és a tejföllel tésztát készítünk. Letakarva, langyos helyen kétszeresére kelesztjük.
- A kolbászt ledaráljuk, és krémesre keverjük 7,5 dkg margarinnal.
- Ha a tészta megkelt, nagy téglalappá nyújtjuk, és rákenjük a kolbászt.
- Gondolatban vízszintesen három részre osztjuk, tetejét lefelé, alját felfelé hajtjuk. Ezt a három rétegű tésztát megint elharmadoljuk gondolatban, és bal oldalát ráhajtjuk, jobb oldalát aláhajtjuk. Kicsit lelapogatjuk, majd kb. 20 percig a nyújtódeszkán kelni hagyjuk. Nagy műanyag tállal borítsuk le, úgy gyorsabban kel.
- A tésztát megint kinyújtjuk, megkenjük a maradék margarinnal, ami ne folyós legyen, csak kenhető. Szórjuk meg reszelt sajttal, kicsit lapogassuk le, és a hajtogatást még egyszer végezzük el. Megint hagyjuk pihenni, mint az előbb.
- Ha megkelt, megint nyújtsuk ki, de már csak kettőbe vagy négybe hajtsuk, és ismét hagyjuk kelni kb. 15 percig.
- Ekkor 3 cm vastagra nyújtjuk, tetejét éles késsel keresztben-hosszában bevagdossuk, közepes (4-5 cm-es) szaggatóval kiszaggatjuk, és nem szorosan tepsire rakjuk.
- Itt már csak annyit kelesztjük, amíg a sütő bemelegszik. Közben a tetejét megkenjük felvert tojással.
- Szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 273
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 22644
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 26.
Ajánló
Sör- vagy borkorcsolyának nagyon megfelel, de egy jó sűrű raguleves, gulyás vagy babgulyás után is el tudom képzelni második fogásnak.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Fahéj
288 recept
Sikerült bevásárolnom szó szerint nagyon száraz szárazkolbászt (néha hibázik az ember). Mikor már elegem lett, hogy alig bírom szeletelni, arra gondoltam, mért ne lehetne ledarálni, és hasonlóan elkészíteni, mint a tepertős pogácsát. A gondolatot hamar tett is követte, mert nálunk jöhet a kelt tészta minden formában, minden mennyiségben, imádjuk. Azon kívül meg ha kitalálok valamit étel terén, addig úgyse nyugszom, míg ki nem próbálom. Olyan jól sikerült, hogy még forrón lefotóztam, nehogy aztán már késő legyen. :)