r
Nosalty Logó

Hajtogatott croissant tang zhonggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Hajtogatott croissant tang zhonggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A Tang zgonghoz

A tésztához

A hajtogatáshoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 449 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A Tang zgonghoz

A tésztához

A hajtogatáshoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4485 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A Tang zgonghoz

A tésztához

A hajtogatáshoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 266 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 449 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.7 g

Zsír

  • Összesen
    221.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9190 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1544 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    940 mg
  • Foszfor
    3601 mg
  • Nátrium
    2881 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.5 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1739 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1657 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1020 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1551 micro
Összesen 4485 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A Tang zgonghoz

A tésztához

A hajtogatáshoz

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A Tang zgonghoz

  1. A tang zonghoz a tejet hidegen elkeverjük a liszttel csomómentesre, majd felforraljuk, míg krémes állagúra nem sűrűsödik. Kihűtve használjuk a tésztához.
  2. A tejet egy kanál cukorral elkeverjük, meglangyosítjuk, belemorzsoljukaz élesztőt, és habosra felfuttatjuk.
  3. A tészta hozzávalóit robotgépben vagy kenyérsütőgépben fényesre dagasztjuk,majd egy óra alatt langyos helyen letakarva megkelesztjüka duplájára.
  4. A megkelt tésztát alaposan kilisztezett munkafelületen kinyújtjuk50x25 cm-es téglalappá, 5 dkgmargarint hidegen ráreszelünk, egyenletesen elosztjuka tészta felületén, majd jobbról, balról 1/3-1/3 részt behajtjuk. Ezt a folyamatot háromszor ismételjük meg, minden alkalommal 90 fokot fordítunka tésztán, és úgy nyújtjukki.
  5. A harmadik hajtogatás után kinyújtjuka tésztát kb. 1 mx25 cm-es téglalappá, és 8-10 háromszögre osztjuk.
  6. A háromszögek szélesebb részére tesszük a tölteléket, vagy 1ek-nyi krémsajtot, és feltekerjüka tésztát.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszüka süteményeket, és a tetejüket megkenjükfelvert egész tojással. Tetejére reszelt sajtot hintünk.
  8. Langyos helyen 20-30 perc alattújra kelesztjüka süteményeket.
  9. 180 fokos sütőben, hőlégkeverésen 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük a croissant-okat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12685
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hajtogatott croissant tang zhonggal
Évi néni 1830 recept

Ezt a gyors hajtogatós módszert mindenképpen szerettem volna kipróbálni, mivel mindig időhiányban szenvedek. Itt nem kelesztettem újra és újra, csak hajtogattam, nyújtottam, és csak a végén kelesztettem a tésztát, mégis szépen elváltak egymástól a rétegek és mégsem volt túl vajas.

Hozzávalók

A Tang zgonghoz

A tésztához

A hajtogatáshoz

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...