Hajtogatott croissant tang zhonggal
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A Tang zgonghoz
-
1.3 dl víz
-
25 g tönkölybúza liszt
A tésztához
-
1 dl tej
-
2.5 dl joghurt
-
4 ek cukor
-
1 teáskanál só
-
2.5 dkg friss élesztő
-
2 db tojás
-
60 dkg tönkölybúza liszt
A hajtogatáshoz
-
15 dkg margarin
A töltelékhez
-
15 dkg krémsajt
A tetejére
449
Kalória
15.2g
Fehérje
50.7g
Szénhidrátok
22.2g
Zsír
56.7g
Víz
48.6g
Koleszterin
6.9g
Rost
9.9g
Cukor
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
A Tang zgonghoz
-
13g víz0 kcal
-
8 kcal
A tésztához
A hajtogatáshoz
-
15g margarin108 kcal
A töltelékhez
-
15g krémsajt38 kcal
A tetejére
-
10g ementáli sajt39 kcal
Összesen
449
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
A Tang zgonghoz
-
125g víz0 kcal
-
85 kcal
A tésztához
-
100g tej56 kcal
-
250g joghurt153 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
6g só0 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
600g tönkölybúza liszt2028 kcal
A hajtogatáshoz
-
150g margarin1076 kcal
A töltelékhez
-
150g krémsajt375 kcal
A tetejére
-
100g ementáli sajt393 kcal
Összesen
4485
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
A Tang zgonghoz
-
7.4g víz0 kcal
-
1.5g tönkölybúza liszt5 kcal
A tésztához
-
5.9g tej3 kcal
-
14.9g joghurt9 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
1.5g friss élesztő2 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
-
35.7g tönkölybúza liszt121 kcal
A hajtogatáshoz
-
8.9g margarin64 kcal
A töltelékhez
-
8.9g krémsajt22 kcal
A tetejére
-
5.9g ementáli sajt23 kcal
Összesen
266
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 919 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 360 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 56.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
449
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151.7 g
Zsír
-
Összesen 221.5 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 486 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9190 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 1544 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 940 mg
-
Foszfor 3601 mg
-
Nátrium 2881 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 19 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 506.5 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 69 mg
Víz
-
Összesen 566.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1739 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 164 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 552 micro
-
Kolin: 363 mg
-
Retinol - A vitamin: 1657 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1020 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1551 micro
Összesen
4485
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 546.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 33.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
266
kcal
Elkészítés
A Tang zgonghoz
- A tang zonghoz a tejet hidegen elkeverjük a liszttel csomómentesre, majd felforraljuk, míg krémes állagúra nem sűrűsödik. Kihűtve használjuk a tésztához.
- A tejet egy kanál cukorral elkeverjük, meglangyosítjuk, belemorzsoljukaz élesztőt, és habosra felfuttatjuk.
- A tészta hozzávalóit robotgépben vagy kenyérsütőgépben fényesre dagasztjuk,majd egy óra alatt langyos helyen letakarva megkelesztjüka duplájára.
- A megkelt tésztát alaposan kilisztezett munkafelületen kinyújtjuk50x25 cm-es téglalappá, 5 dkgmargarint hidegen ráreszelünk, egyenletesen elosztjuka tészta felületén, majd jobbról, balról 1/3-1/3 részt behajtjuk. Ezt a folyamatot háromszor ismételjük meg, minden alkalommal 90 fokot fordítunka tésztán, és úgy nyújtjukki.
- A harmadik hajtogatás után kinyújtjuka tésztát kb. 1 mx25 cm-es téglalappá, és 8-10 háromszögre osztjuk.
- A háromszögek szélesebb részére tesszük a tölteléket, vagy 1ek-nyi krémsajtot, és feltekerjüka tésztát.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszüka süteményeket, és a tetejüket megkenjükfelvert egész tojással. Tetejére reszelt sajtot hintünk.
- Langyos helyen 20-30 perc alattújra kelesztjüka süteményeket.
- 180 fokos sütőben, hőlégkeverésen 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük a croissant-okat.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 25 perc
- Sütés ideje: 25 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 39x33
Ezt a gyors hajtogatós módszert mindenképpen szerettem volna kipróbálni, mivel mindig időhiányban szenvedek. Itt nem kelesztettem újra és újra, csak hajtogattam, nyújtottam, és csak a végén kelesztettem a tésztát, mégis szépen elváltak egymástól a rétegek és mégsem volt túl vajas.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!