r
Nosalty Logó

Hajtogatott croissant tang zhonggal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Hajtogatott croissant tang zhonggal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A Tang zgonghoz

A tésztához

A hajtogatáshoz

A töltelékhez

A tetejére

449
Kalória
15.2g
Fehérje
50.7g
Szénhidrátok
22.2g
Zsír
56.7g
Víz
48.6g
Koleszterin
6.9g
Rost
9.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A Tang zgonghoz

A tésztához

A hajtogatáshoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 449 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A Tang zgonghoz

A tésztához

A hajtogatáshoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4485 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A Tang zgonghoz

A tésztához

A hajtogatáshoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 266 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 449 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.7 g

Zsír

  • Összesen
    221.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9190 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1544 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    940 mg
  • Foszfor
    3601 mg
  • Nátrium
    2881 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.5 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

Víz

  • Összesen
    566.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1739 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1657 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1020 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1551 micro
Összesen 4485 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

A Tang zgonghoz

  1. A tang zonghoz a tejet hidegen elkeverjük a liszttel csomómentesre, majd felforraljuk, míg krémes állagúra nem sűrűsödik. Kihűtve használjuk a tésztához.
  2. A tejet egy kanál cukorral elkeverjük, meglangyosítjuk, belemorzsoljukaz élesztőt, és habosra felfuttatjuk.
  3. A tészta hozzávalóit robotgépben vagy kenyérsütőgépben fényesre dagasztjuk,majd egy óra alatt langyos helyen letakarva megkelesztjüka duplájára.
  4. A megkelt tésztát alaposan kilisztezett munkafelületen kinyújtjuk50x25 cm-es téglalappá, 5 dkgmargarint hidegen ráreszelünk, egyenletesen elosztjuka tészta felületén, majd jobbról, balról 1/3-1/3 részt behajtjuk. Ezt a folyamatot háromszor ismételjük meg, minden alkalommal 90 fokot fordítunka tésztán, és úgy nyújtjukki.
  5. A harmadik hajtogatás után kinyújtjuka tésztát kb. 1 mx25 cm-es téglalappá, és 8-10 háromszögre osztjuk.
  6. A háromszögek szélesebb részére tesszük a tölteléket, vagy 1ek-nyi krémsajtot, és feltekerjüka tésztát.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszüka süteményeket, és a tetejüket megkenjükfelvert egész tojással. Tetejére reszelt sajtot hintünk.
  8. Langyos helyen 20-30 perc alattújra kelesztjüka süteményeket.
  9. 180 fokos sütőben, hőlégkeverésen 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük a croissant-okat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33

Ezt a gyors hajtogatós módszert mindenképpen szerettem volna kipróbálni, mivel mindig időhiányban szenvedek. Itt nem kelesztettem újra és újra, csak hajtogattam, nyújtottam, és csak a végén kelesztettem a tésztát, mégis szépen elváltak egymástól a rétegek és mégsem volt túl vajas.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Croissant rizslapból

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!