r
Nosalty Logó

Hajtogatós pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Hajtogatós pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 715 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 8594 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 440 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 715 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.1 g

Zsír

  • Összesen
    536.2 g
  • Telített zsírsav
    274 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9009.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    406 mg
  • Kálcium
    1165 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2084 mg
  • Nátrium
    5015 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    783.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2845 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    352 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    773 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2794 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    869 micro
Összesen 8594 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 440 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl meleg vízben. Hozzászórunk egy csipet cukrot, hogy kicsit beindítsa.
  2. A lisztet egy tálba öntjük, a közepére egy kis mélyedést csinálunk.
  3. Ebbe öntjük a megindult élesztőt, a tejfölt, a tojásokat, a zsírt és a vajat (vagy margarint) és a sót.
  4. Elkezdjük összedolgozni a hozzávalókat. Addig gyúrjuk, amíg a tészta le nem válik a kezünkről, fényes nem lesz.
  5. 1-2 órára félretesszük kelni, hogy az élesztő dolgozhasson.
  6. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és meghajtogatjuk (az óramutató járásának megfelelő irányban minden oldalát középre hajtogatjuk, mintha egy lapot hajtanánk meg borítéknak).
  7. Letakarva pihentetjük egy fél órát, majd ismét kinyújtjuk, és megint meghajtogatjuk, ügyelve arra, hogy ugyanazt az oldalt hajtogassuk- ugyanis ettől lesz szép réteges, melegen darabokra szétomlós.
  8. Nyújtunk rajta egy utolsót, a tetejét bevagdaljuk, hogy szép kis taréjai legyenek a pogiknak.
  9. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe tesszük, a tetejét lekenjükegy felvert tojással.
  10. Ha kedvünk tartja, reszelt sajtot is szórhatunk rá, de anélkül is nagyon finom.
  11. 200 fokon kb. 40 percig sütjük. Akkor jó, ha szép aranyszínű.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 292
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 168071
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy generációnként változó recept, és nálam ízre-állagra A POGÁCSA, csupa nagybetűvel.  Dédnagymamám még csak zsírral készítette, nagymamám kifejlesztette a margarinos verziót, de mivel én inkább a vaj barátja vagyok, azt használom bele. Ha reggel sütöm ki, érdemes este összekészíteni, és a hűtőben éjszakáztatni (dédnagyanyám valószínűleg kitérne a hitéből a gondolatra, hogy tésztát hűtőben kelesztek, de működik, próbáltam), és reggel frissen kisütni. És mivel ez is egy 12 fős családra kitalált recept, egy ültő helyben nehéz elfogyasztani. Elkészíteni érdemes, mert ha még frissen lefagyasztjuk egy részét, akkor fogyasztás előtt  kikapva  a mélyhűtőből, 5 percre forró sütőbe dobva, olyan, mintha most készítettem volna frissen. Mennyei.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...