r
Nosalty Logó

Hajdinás-lednekes, padlizsános ragu

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
BioValue
Hajdinás-lednekes, padlizsános ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

Összesen 459 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

Összesen 2758 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

Összesen 240 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 459 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118 g

Zsír

  • Összesen
    107.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3864.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    722 mg
  • Foszfor
    2076 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    97 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 2758 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. A hajdinát tisztára mossuk, majd egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
  2. Apróra vágjuk a hagymát, kockákra a padlizsánt és a paprikát. A ledneket 5 percig sós vízben főzzük, majd azonnal leöblítjük hideg vízzel (hogy megtartsa a szép zöld színét).
  3. A sajtot felkockázzuk.
  4. A hagymát az olívaolajon megdinszteljük, a felkockázott padlizsánt és zöldpaprikát rátesszük, sóval, kevés borssal megszórjuk és 5 percig pirítjuk.
  5. A lecsepegtetett hajdinát összekeverjük a tojással és a lednekkel, majd a pirított zöldségekhez keverjük.
  6. Víz hozzáadásával addig főzzük, míg a hajdina megpuhul. Végül hozzákeverjük az olívaolajat.
  7. Kerámiatálban, a sajttal díszítve szervírozzuk.
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 352
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 24.

Ajánló

Használhatunk mozzarella, cheddar vagy egyéb fajta sajtot, a személyes preferenciák szerint. Tálalás előtt igény szerint sütőben is összesüthetjük. Köretként friss zöldségeket is adhatunk hozzá, például zöldpaprikát vagy uborkát. Vegyük figyelembe a különböző konzisztenciájú összetevők főzési idejét, például főzzük a hajdinát rövidebb, a borsót hosszabb ideig.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Hajdinás-lednekes, padlizsános ragu
BioValue 5 recept

Egy pofonegyszerű vegetáriánus ragu, különleges alapanyagokkal (amelyek helyettesíthetőek ugyan, de nagyon ajánlani tudjuk a felkutatásukat), ami pikk-pakk elkészíthető ebédre vagy vacsorára.

Hozzávalók

A raguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...