r
Nosalty Logó

Hajdinás céklaleves kínai kellel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Hajdinás céklaleves kínai kellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 837 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1858 micro
  • β-karotin
    4759 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 210 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2384.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    826 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1186.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1897 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    363 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    908 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7434 micro
  • β-karotin
    19038 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 837 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    463 micro
  • β-karotin
    1187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hajdinát megmossuk, beáztatjuk. A hagymát vékonyan felszeljük, a fokhagymákat elfelezzük. A zöldségeket hosszúkás alakúra aprítjuk (ahogy ezen a képen - viszont máskor reszelővel készítettem).
  2. A felhevített olajon kicsit megdinszteljük a hagymát, majd mehet rá a sárgarépa és a fehérrépa. Ezeket is pároljuk, hogy még intenzívebb legyen az íze. Hasonlóan mehet rá a cékla, a legvégén pedig a kínai kel - továbbra is víz nélkül. Átforgatjuk, áthevítjük az összes zöldséget az olajon, majd ráöntünk annyi vizet, hogy ellepje a zöldségeket.
  3. Sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük, és addig főzzük, amíg félig megpuhulnak a zöldségek. Ekkor mehet bele a leszűrt hajdina, és azzal együtt készre főzzük, a legvégén pedig hozzáadjuk a kaprot is.
  4. Ajánlott egy kis ecettel savanyítani, úgy is nagyon finom. Aki tartalmasabban szereti, krumplit is főzhet bele. Jó étvágyat kívánok!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 966
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 18.

Receptkategóriák

Tavaly érkeztem Kárpátaljára, ahol nagyon fogy a borscs leves - hamarosan egy klasszikus ukrán borsccsal is jövök majd ;) -, viszont helyiektől szerettem volna megtanulni, hogy ők hogyan készítik. De mégsem bírtam ki, hogy ne kísérletezzek magam is a céklás káposztaleves gondolatával, így született ez, a hűvös estéket felmelegítő leves, amihez az itt igen népszerű hajdinát választottam betétnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...