Hajdinás céklaleves kínai kellel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
210
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
837
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 596.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 207 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 296.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 474 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 91 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1858 micro
-
β-karotin 4759 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
210
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 29.2 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2384.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 728 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 437 mg
-
Foszfor 826 mg
-
Nátrium 355 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 166.5 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1186.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1897 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 240 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 363 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 908 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7434 micro
-
β-karotin 19038 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 881 micro
Összesen
837
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 463 micro
-
β-karotin 1187 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
51
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A hajdinát megmossuk, beáztatjuk. A hagymát vékonyan felszeljük, a fokhagymákat elfelezzük. A zöldségeket hosszúkás alakúra aprítjuk (ahogy ezen a képen - viszont máskor reszelővel készítettem).
- A felhevített olajon kicsit megdinszteljük a hagymát, majd mehet rá a sárgarépa és a fehérrépa. Ezeket is pároljuk, hogy még intenzívebb legyen az íze. Hasonlóan mehet rá a cékla, a legvégén pedig a kínai kel - továbbra is víz nélkül. Átforgatjuk, áthevítjük az összes zöldséget az olajon, majd ráöntünk annyi vizet, hogy ellepje a zöldségeket.
- Sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük, és addig főzzük, amíg félig megpuhulnak a zöldségek. Ekkor mehet bele a leszűrt hajdina, és azzal együtt készre főzzük, a legvégén pedig hozzáadjuk a kaprot is.
- Ajánlott egy kis ecettel savanyítani, úgy is nagyon finom. Aki tartalmasabban szereti, krumplit is főzhet bele. Jó étvágyat kívánok!
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 966
- Feltöltés dátuma: 2016. május 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Tavaly érkeztem Kárpátaljára, ahol nagyon fogy a borscs leves - hamarosan egy klasszikus ukrán borsccsal is jövök majd ;) -, viszont helyiektől szerettem volna megtanulni, hogy ők hogyan készítik. De mégsem bírtam ki, hogy ne kísérletezzek magam is a céklás káposztaleves gondolatával, így született ez, a hűvös estéket felmelegítő leves, amihez az itt igen népszerű hajdinát választottam betétnek.