r
Nosalty Logó

Hajdinás blini

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Hajdinás blini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A blinihez

A feltéthez

Összesen 509 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A blinihez

A feltéthez

Összesen 2031 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A blinihez

A feltéthez

Összesen 206 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1305.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 509 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    121.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    841 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5221.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    664 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    1324 mg
  • Nátrium
    2624 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    970 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    804 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1082 micro
Összesen 2031 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A blinihez

A feltéthez

Elkészítés

A blinihez

  1. Az élesztőt a meglangyosított tejbe morzsoljuk, és egy csipet cukorral felfuttatjuk.
  2. A kétfajta lisztet összeszitáljuk, hozzáadjuk a sót. A vajat megolvasztjuk.
  3. A felfuttatott élesztőhöz adjuk a tejfölt és a tojásokat. Fokozatosan hozzákeverjük a lisztkeveréket, és jól eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját.
  4. 20 percig letakarva pihentetjük, addig a tojásfehérjéket a hűtőbe tesszük. Ha letelt a 20 perc, a tojásfehérjét habbá verjük, és hozzákeverjük a tésztához.
  5. Kb. 1,25 decis adagokban egy-egy kanál olvasztott vajon kisütjük a palacsintákat.

A feltéthez

  1. A palacsintákra kenjük a tejfölt, és ízlés szerint teszünk rá a halból. A tetejét kaporral díszítjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6545
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tradicionális orosz palacsinta hajdinalisztből, élesztővel. Feltétnek én füstölt tokhalat használtam, de isteni lazaccal, heringgel vagy bármilyen más hallal is. Sőt, mivel a tészta elég semleges ízű, a házi lekvár is passzol hozzá. :) Ha valaki nem szereti a halat, tejföllel és snidlinggel is tálalhatja.

Hozzávalók

A blinihez

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...