r
Nosalty Logó

Hajdina-tabbouleh

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Hajdina-tabbouleh
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 901 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    733.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    134 micro
  • β-karotin
    670 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    3281 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 451 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1466.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    673.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    268 micro
  • β-karotin
    1341 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    6561 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 901 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    732 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hajdinát egy evőkanál olajon picit megpirítjuk. Másfél bögre forró vízzel leöntjük - vigyázzunk, fröcskölni fog - és 15 perc alatt készre főzzük. Ha tapadásmentes edényben készítjük keverni sem kell.
  2. Hagyjuk kihűlni a hajdinát egy másik tálba öntve és vékonyra elegyengetve. Közben a paradicsomot és az uborkát felvágjuk.
  3. A hajdinához öntjük a citromlevet, apróra vágott fokhagymát, egy evőkanál olajat, paradicsomot és uborkát.
  4. Lezárható műanyag dobozban, vagy egy tálban fóliával letakarva hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6064
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 01.

Ajánló

Vegetáriánus főétel, előétel vagy köret is lehet.

Receptkategóriák

A Tabbouleh hagyományosan bulgurral készül, de gondoltam kipróbálom hajdinával. Sajnos az utóbbi nem veszi fel annyira az ízeket, de így is finom. Esetleg több fűszer is kerülhet bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...