r
Nosalty Logó

Hajdina paella

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Hajdina paella
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1293 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1797.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    1042 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2501 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1077 micro
Összesen 323 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7189.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    597 mg
  • Foszfor
    1670 mg
  • Nátrium
    4168 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1121.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1214 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    45 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    301 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    10006 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4308 micro
Összesen 1293 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    618 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fagyasztott tenger gyümölcseit hagyjuk felolvadni pár óra alatt. Ha idő szűkében vagyunk, akkor terítsük ki egy tepsin vagy tálcán, és letakarva hagyjuk felolvadni, így gyorsabb.
  2. Egy kicsi főzőedényben egy evőkanál olívaolajon a hajdinát közepes lángon sűrűn kevergetve megpirítjuk.
  3. A fedőt magunk előtt tartva felöntjük a forró vízzel, vigyázva, mert fröcskölni fog, és lefedve 15 perc alatt puhára pároljuk.
  4. Közben egy wokban vagy nagy serpenyőben a másik evőkanál olívaolajat felmelegítjük.
  5. A hagymát apróra vágjuk, és üvegesre pároljuk benne.
  6. A póréhagymát is feldaraboljuk, a hagymára dobjuk.
  7. A kápia paprikát kimagozzuk, felkockázzuk, a hagymákhoz keverjük.
  8. A fokhagymákat apróra felkockázzuk, a kápia paprikára dobjuk.
  9. A fűszerpaprikát is belekeverjük, és egy percig együtt pirítjuk.
  10. A pak-choi fehér, vastag, alsó részét felszeleteljük, a zöldségekre dobjuk. A zöld levél részét is feldaraboljuk, és későbbre félretesszük.
  11. A zöldborsót is belekeverjük, majd sózzuk és borsozzuk.
  12. A tenger gyümölcseit is belekeverjük, és átmelegítjük.
  13. A megfőtt hajdinát is hozzáadjuk.
  14. A pak-choi feldarabolt levélrészét belekeverjük, és tálaljuk 4 főre.
  15. A maradék másnap újra melegíthető pár evőkanál víz hozzáadásával, de harmadnap már dobjuk ki, mert a felhasznált rák nem tárolható olyan hosszan még hűtőben sem.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 31025
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 12.

Ajánló

A tenger gyümölcseinek felét csirkehússal is helyettesíthetjük, amit apróra daraboljunk fel, és még az elején a hagymára dobva pároljuk meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újhullámos paella, ami laktató és hamar elkészül. A fűszerpaprika feltüzesíti chorizo nélkül is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...