adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
43g hajdina146 kcal
-
63g víz0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
30g kápia paprika6 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0 kcal
-
75g pak-choi9 kcal
-
86 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
323
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
170g hajdina583 kcal
-
250g víz0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0 kcal
-
300g pak-choi34 kcal
-
344 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1293
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
10.5g hajdina36 kcal
-
15.4g víz0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
12.4g póréhagyma3 kcal
-
7.4g kápia paprika2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
18.5g pak-choi2 kcal
-
24.7g tenger gyümölcsei mix21 kcal
-
6.2g zöldborsó5 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
80
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1797.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 417 mg
-
Nátrium 1042 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 280.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 304 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 2501 micro
-
β-crypt 121 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1077 micro
Összesen
323
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.9 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7189.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 581 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 597 mg
-
Foszfor 1670 mg
-
Nátrium 4168 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 181.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1121.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1214 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 45 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 301 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 202 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 421 micro
-
Kolin: 324 mg
-
Retinol - A vitamin: 360 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 10006 micro
-
β-crypt 482 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4308 micro
Összesen
1293
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 444.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 618 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 266 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
-
170 g hajdina
-
2.5 dl víz
-
2 ek olívaolaj
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 db póréhagyma
-
1 db kápia paprika
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 kávéskanál csípős fűszerpaprika
-
1 db pak-choi
-
10 dkg zöldborsó
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A fagyasztott tenger gyümölcseit hagyjuk felolvadni pár óra alatt. Ha idő szűkében vagyunk, akkor terítsük ki egy tepsin vagy tálcán, és letakarva hagyjuk felolvadni, így gyorsabb.
- Egy kicsi főzőedényben egy evőkanál olívaolajon a hajdinát közepes lángon sűrűn kevergetve megpirítjuk.
- A fedőt magunk előtt tartva felöntjük a forró vízzel, vigyázva, mert fröcskölni fog, és lefedve 15 perc alatt puhára pároljuk.
- Közben egy wokban vagy nagy serpenyőben a másik evőkanál olívaolajat felmelegítjük.
- A hagymát apróra vágjuk, és üvegesre pároljuk benne.
- A póréhagymát is feldaraboljuk, a hagymára dobjuk.
- A kápia paprikát kimagozzuk, felkockázzuk, a hagymákhoz keverjük.
- A fokhagymákat apróra felkockázzuk, a kápia paprikára dobjuk.
- A fűszerpaprikát is belekeverjük, és egy percig együtt pirítjuk.
- A pak-choi fehér, vastag, alsó részét felszeleteljük, a zöldségekre dobjuk. A zöld levél részét is feldaraboljuk, és későbbre félretesszük.
- A zöldborsót is belekeverjük, majd sózzuk és borsozzuk.
- A tenger gyümölcseit is belekeverjük, és átmelegítjük.
- A megfőtt hajdinát is hozzáadjuk.
- A pak-choi feldarabolt levélrészét belekeverjük, és tálaljuk 4 főre.
- A maradék másnap újra melegíthető pár evőkanál víz hozzáadásával, de harmadnap már dobjuk ki, mert a felhasznált rák nem tárolható olyan hosszan még hűtőben sem.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 31025
- Feltöltés dátuma: 2016. július 12.
Ajánló
A tenger gyümölcseinek felét csirkehússal is helyettesíthetjük, amit apróra daraboljunk fel, és még az elején a hagymára dobva pároljuk meg.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Újhullámos paella, ami laktató és hamar elkészül. A fűszerpaprika feltüzesíti chorizo nélkül is.