r
Nosalty Logó

Hajdina fodros kellel és kecskesajttal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Hajdina fodros kellel és kecskesajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 977 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1008.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2017.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    857 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    751 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 977 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    412 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kicsi fedős főzőedényben egy evőkanál olívaolajban kicsit megpirítjuk a hajdinát 2-3 perc alatt. Ez kiemeli majd az ízét. Kevergessük sűrűn! A fedőt magunk előtt tartva hozzáöntjük a forró vizet. Köpködve fortyog majd. A fedőt azonnal rárakjuk, és alacsonyra mérsékeljük a lángot alatta. 10-15 perc alatt megfő és a vizet felszívja. Kapcsoljuk le a gázt alatta. Fedővel lefedve hagyjuk párolódni, míg szükségünk van rá.
  2. Míg a hajdina fő, egy wokban vagy serpenyőben felforrósítjuk a másik evőkanál olívaolajat.
  3. A hagymát felkockázzuk. A fodros kel ereit kivágjuk, és eldobjuk, de a leveleket feldaraboljuk. Mindkettőt beledobjuk az olajba, rászórjuk a koriandert, és pároljuk 5 percig.
  4. Addig félbevágjuk a paradicsomokat. Hozzákeverjük a hagymás fodros kelhez, és további 5 percig pároljuk.
  5. Közben felkockázzuk a kecskesajtot. Félretesszük.
  6. Ha minden megfőtt, két tálban elosztjuk a hagymás, paradicsomos fodros kelt. Ráhalmozzuk a hajdina felét, majd a kecskesajt felét is.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2432
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 10.

Ajánló

Gyors, egészséges és finom. Ínyenceknek ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A karakteres ízek házassága. A fodros kel keserűsége, a paradicsom édes zamata és a kecskesajt savanykássága kiegyensúlyozza egymást.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...