r
Nosalty Logó

Hájas töltött buci

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alexandra
Hájas töltött buci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1086 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4342 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 1086 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    233.2 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1529.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.2 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    594 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 4342 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 424 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hájat este egy kevés hideg vízbe áztatjuk, és hideg helyre rakjuk.
  2. Reggel a vízből kivett és letörölt hájat késsel szétkaparjuk, a liszt felével és egy csipet sóval jól eldolgozzuk téglalap alakúra.
  3. A liszt másik feléből a cukorral, az élesztős tejjel, a tojássárgákkal tésztát készítünk. Ha kevés a liszt, rakhatunk még hozzá, hogy dagasztható legyen. Mikor kidagasztottuk, letakarjuk egy konyharuhával, és duplájára kelesztjük.
  4. Ha a tészta megkelt, gyúródeszkára tesszük, és kinyújtjuk. Megkenjük a hájjal, majd hajtogatjuk. Ha kész a hajtogatás, 15 percet pihentetjük. (A hajtogatást még 3-szor kell megismételni.)
  5. Ha megvan az utolsó hajtogatás, kinyújtjuk, és négyszögeket vágunk belőle.
  6. Megtöltjük lekvárral, és feltekerjük. Majd tepsibe tesszük, és sütőben pirosra sütjük.
  7. Melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8982
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hájas töltött buci
Alexandra 42 recept

Ezt a süteményt a nagymamámtól tanultam. Kicsit macerás sütemény, de megéri megcsinálni, mert nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...