r
Nosalty Logó

Hájas rétes

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Hájas rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 767 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4597 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 219 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 767 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    238.4 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1956.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    959 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.9 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1124.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    384 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 4597 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A hájat letisztítjuk a hártyától és húsdarálón ledaráljuk. Hozzáadunk 15 dkg lisztet és jól összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük, amíg a tésztát összeállítjuk.
  2. A maradék lisztből és a többi hozzávalóból szép sima tésztát gyúrunk. (Erre szánjunk időt és alaposan dolgozzuk ki!) Ha a napi feszültséget is szeretnénk levezetni néhányszor csapjuk erősen a gyúródeszkához. Ettől hólyagos lesz, jót tesz neki. Takarjuk le és pihentessük 20-30 percig.
  3. Ezután nyújtsuk ki kb. 3 cm vastagságúra. Tegyük a hájat a közepére, nyomkodjuk rá igazítsuk meg és csomagoljuk be a tésztába. Újra lehetünk egy kicsit dühösek és megütögethetjük kicsit a sodrófával. Nyújtsuk ki megint és hajtogassuk. Ezt a műveletet ismételjük meg még kétszer.
  4. Ha háromszor nyújtottunk és hajtogattunk megint pihentessük a tésztát 20 percig. (Szegényre ráfér, ha jól elvertük.)
  5. Közben lereszeljük az almát és cukorral, fahéjjal ízesítjük. (A cukrot jó ha az utolsó pillanatban adjuk hozzá akkor nem enged levet és nem kell kifacsarni.)
  6. Ezután utoljára kinyújtjuk, 1 cm vastagra. Ebből az adagból két rudat készítünk, tehát a tésztát kettévágjuk hosszában.
  7. Zsemlemorzsát szórunk a tészta szélére egy sávban majd rákanalazzuk az alma felét. Kettőt hajtunk rajta, és kizsírozott tepsibe rakjuk. A tetejét tojással megkenjük.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 21576
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 15.

Ajánló

A tészta bármivel tölthető, mint a rétes. Meggyel, mákkal stb... persze hagyományosan szilvalekvárral is készíthetjük, csak akkor ne rúd formába,n hanem egyenként szögletes formákat vágva a tésztából töltsük meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az Édes Nagyik című műsort néztem amitől felbátorodtam, és úgy döntöttem, én is készítek hájas tésztát, persze kicsit másképp. Ennek a hájasnak ugyanis rétes formája van. Van egy nagyon kedves ismerősünk Valika néni, aki nagyon profi hájas készítésben. Eddig mindig odaadtam neki a hájat, és ő meg hozta a kész süteményt. Most úgy gondoltam, én lepem meg őt, mert fárasztó neki a tésztagyúrás. Na meg épp itt az ideje, hogy én is felnőjek a feladathoz.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...